• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Koca'dan yüz yüze eğitim açıklaması: Salgının seyrine göre değerlendirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarda başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili açıklama yaptı. Kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceğini kaydeden Koca '3 hafta sonrası dönem içinde kademeli bir geçişin olacağı ilan edilmişti. 3 hafta sonrası için de salgının seyrine göre, yer yer illerin değerlendirilmesine göre Bilim Kurulumuzun tavsiyesiyle karar alınacak' dedi.

Pazartesi günü hazırlık ve 1. sınıflar tedbirler eşliğinde okullarda yüz yüze eğitim almaya başlayacak. Bakan Koca diğer sınıfların ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağıyla ilgili açıklamalar yaptı. İl bazında kararların alınacağını söyleyen Koca şunları kaydetti:

"SALGININ SEYRİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK"

"Pazartesi günü hazırlık ve 1. sınıfların eğitimi başlıyor. Bakanlıklarımız günlerce çalıştı. Nasıl eğitim alınması detaylandırıldı. 2+5 şeklinde bir uygulama önerisi yapılmıştı. 5 günlük zaman diliminde belirtilerin ortaya çıkma ihtimali düşünülerek önerilmişti. 3 hafta sonrası dönem içinde kademeli bir geçişin olacağı ilan edilmişti. 3 hafta sonrası için de salgının seyrine göre, yer yer illerin değerlendirilmesine göre Bilim Kurulumuzun tavsiyesiyle karar alınacak"

Bu haberler de ilginizi çekebilir