• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Tehlikeli Yasa Tasarısı Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet komisyonunda kabul edilip Meclise gönderilen &`;Teröre Finansman Yasa Tasarısı” tehlikeli maddeler içeriyor. Yasaya göre bir BM üyesi tarafından terörist ilan edilen kişi, kurum veya STK Türkiye tarafından da terörist ilan edilecek ve bu kurum ve kişilerin mal varlığı dondurulabilecek.

ABD VE AB’NİN TERÖRİST DEDİĞİNE TERÖRİST DENİLECEK
BM sözleşmesine göre Terör devleti ABD ve AB’nin terörist olarak ilan ettiği örgüt, grup, siyasi oluşum ve camialar Türkiye tarafından da terörist olarak görülecek. Eğer tasarı meclisten geçerse terörist ilan edilen bu kuruluşlarla iş yapan bütün kişi, STK, dernek ve şirketler kara listeye alınacak. Ayrıca talep edilmesi halinde bu kuruluşların mal varlıkları dondurulacak. Yasa bununla da sınırlı değil. Terörist ilan edilen bu kuruluşlar hakkında dava açılıp örgüt üyeliği cezası verilebilecek.

Yasa tasarısıyla ilgili bazı maddeler ise şöyle:
Madde 3: TMK Kapsamında terör suçu kabul edilen fiillere ilişkin fon sağlanması veya toplanması yasaklanmıştır.

Madde 4: Daha önceden terör örgütünün fon sağlayanın tespit edilmesi halinde örgüt üyesi olarak cezalandırılacak.

Madde 5: Malvarlığının dondurulması kararı, yargı kararı olmaksızın yapılabilecektir.


Madde 6: Yabancı devlet hükümetleri tarafından yapılacak malvarlığının dondurulmasına ilişkin talepler hakkında karar verme yetkisi Değerlendirme Komisyonu`na aittir.


Madde 7: Değerlendirme Komisyonu`na suçun işlendiğine dair makul sebeplere dayanarak yabancı ülkelerdeki malvarlığının dondurulması için talepte bulunma yetkisi verilir.


Madde 9: Değerlendirme Komisyonu, yargısal güvenceye bağlanması gereken bir hususta doğrudan idare tarafından oluşturulan bir kurul niteliğindedir. (İLKHA)

KONU İLE İLGİLİ AYRINTILARA AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

 

KONU İLE İLGİLİ HABERİ, DOĞRUHABER GAZETESİ BU HAFTA MANŞETTEN DUYURDU

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir