• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
Bu Edepsiz Nasıl Oluyor da Serbest Bırakılıyor? Başkası Olsa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can - Haber Yorum

Halil Sezai.Görsel alemin bir sebepten dolayı şöhretler listesine aldığı bu varlık bugün komşusu olan yaşlı bir adamın evini iki arkadaşıyla basıp darp etmesiyle gündeme geldi.

Basına düşen görüntüler fazla bir yoruma ihtiyaç bırakmıyor aslında.

Halil Sezai'nin elinde kalınca bir odun adamın evine dalıyor ve darp ede ede ite kalka adamın caddeye kendini atmasından sonra bir müddet daha devam ediyor.

Yaşlı adam "Kaçmasam beni öldürecekti!" diyor.

Daha ilginci dayak yeyip yere oturunca artık öleceğini düşündüğü için "Kelime-i Şehadet getiren  yaşlı komşusunu bu kez de küfürler eşliğinde darp eden Halil Sezai'nin "Ezan mı okuyorsun sen. A.... çocuğu he. Ezan mı okuyorsun. Sen kimsin lan ezan okuyorsun." dediği duyuluyor. 

Ne gariptir ki kimse Halil Sezai'nin ezan ile kelime-i şehadeti karıştırmasını dile getirme gereği duymuyor.

Doğrusu onun için pek de önemsenecek bir hadise de değil gibi. ÇÜnkü yaşam tarzı ideolojisi tam da CHP çizgisini yansıtıyor.

Zaten olayı basına ilk duyurup Sezai'ye sahip çıkan da CHP milletvekili Eren Erdem.

Twitter hesabından açıklama yapan Eren Erdem, "Halil Sezai ile ilgili gözaltına alındığına dair haberler gündeme geldi. Durumu yaptığımız görüşmelerle teyit ettik. Kendisi şu an ifade vermekte olup, ifade sonrası serbest kalacağını umuyoruz. Avukat arkadaşlarımız yanındadır. Hukukun ve adil yargılanma hakkının tecellisi için hukukçu dostlarımız karakoldadır. Umarım, ifade sonrası serbest kalacaktır" dedi.

Aynen Eren Erdem'in dediği gibi de oluyor. Karakolda kolluk tarafından ifadesi alınan Sezai, savcı karşısına çıkarılma gereği duyulmadan medenice(!) serbest bırakılıyor.

Bu olayın neresinden tutulursa tutulsun kabul edilemeyecek birkaç boyutu var;

1- İslami kesimden birisi herhangi beşeri bir hata yapsa tüm camiaya, yetmedi ülkedeki tüm Müslümanlara ve o da kesmez tüm İslam Dünyasına  ve nihayet İslam'a mal edilerek topyekun saldırıya geçen Solcular-Laikler ve Kemalistler neden aynı gömbürtüyü çıkarmıyorlar* 

2-Dahası; bu çirkin hadiseyi ferdi bir hata bağlamında mı tutacaklar yoksa ideolojileriyle yaşam tarzlarıyla ilintilendirecekler mi?

3-Birinin konut dokunulmazlığını ihlal edip kişiyi kendi evinin içinde darp etmek ciddi bir suçtur. Bu başlı başına Kamu davası açılmasını gerektirir. Yaşlı adam şikayetçi olmasına ve kamera görüntülerine rağmen savcılığa dahi çıkarılmadan karakol bu şımarık laik-kemalisti hangi gerekçelerle salıveriyor doğrusu merak konusu!

4-Sezai'ye anında sahip çıkan CHP'li Eren Erdem'e rozet takılacak mı? Öyle ya topluma örnek olduğu söylenen bu sanatçı müsveddesini her halu karda desteklemek ideolojik bir duruş gerektirir.

5-Sezai'nin kelime-i şehadetle ezanın arasındaki farkı bilmiyor olması o mahallenin geldiği noktayı göstermesi açısından düşündürücü değil mi? 

6-Her fırsatta ve her platformda 'Şiddete hayır!' sloganları atan Halil Sezai ve bu mahallenin insanları gerçekten de şiddete karşılar mı, yoksa 'başkasına hayır bize evet mi' diyorlar?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir