• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Ortaokul mezunu kuaförler, meslek lisesi diploması alabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kalfalık ve ustalık belgesi almak isteyen meslektaşlarının meslek lisesi diploması almaları yönünde Berber ve Kuaförler-Güzellik Salonları Federasyonu ve tüm odaların bu doğrultuda taleplerinin olduğunu belirten Toptaş, ilgili bakanlığın taleplerine onay verdiğini söyledi.

Ustalık belgesi olan meslektaşlarının ders saatleri kalfalık belgesi olanlara göre daha az olacağını belirten Toptaş, belirlenen derslerin verildiği takdirde yaklaşık bir yılın sonunda meslek lisesi diploması almaya hak kazanacaklarını dile getirdi.

"Ustalık belgesi olan meslektaşlarımızın ders saatleri, kalfalık belgesi olan arkadaşlarımıza göre daha az olacak"

Toptaş, "Bizler mesleğimizde kalfalık ve ustalık belgeleri almak için çıraklık ve eğitim merkezine gitmekteyiz. Bizim üst kuruluşumuz olan, Berber ve Kuaförler-Güzellik Salonları Federasyonu'nun ve tüm odaların bu konu ile alakalı talepleri oldu. Bu talepler doğrultusunda, kalfalık ve ustalık belgesi almak isteyen meslektaşlarımızın meslek lisesi diploması almaları yönünde talepler olmuştu. Sağ olsun ilgili bakanlık cevap vermiş ve federasyonumuzda konu ile alakalı bizleri bilgilendirdi. Bu durumda en az ortaokul mezunu olup ustalık belgesi olanlar, fark derslerini vermeleri halinde meslek lisesi diplomasını almaya hak kazanacaklar. Ustalık belgesi olan meslektaşlarımızın ders saatleri kalfalık belgesi olan arkadaşlarımıza göre daha az olacak. Belirlenen dersleri verdikleri anda yaklaşık bir yılın sonunda kendileri meslek lisesi diploması almaya hak kazanacak." dedi.

"Meslek lisesi diploması alabilmenin şartı en az ortaokul mezunu olabilmek"

Berber ve kuaförlerin, meslek lisesi diploması alabilmesi için en az ortaokul mezunu olması gerektiğine dikkat çeken Toptaş, şöyle devam etti:

"Lise mezunu olup ustalık belgesine sahip olan meslektaşlarımız, eğitime tabi olmadan eğitim-öğretim yılı sonunda meslek lisesi diplomalarını alabilecekler. Bu diplomayı almanın da şartları var. Ortaokul mezunu olup da belgeleri olan arkadaşlarımız; ustalık ve kalfalık belgelerinin fotokopisi, öğrenim belgelerinin fotokopisi, 3 adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Malatya Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezine müracaat etmeleri gerekir. Yapılan bu çalışma için bakanlığımıza ve federasyonumuza çok teşekkür ediyorum." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir