• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Bitkisel ilaçlar hastalara umut oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrılı Sıddık Demer, 32 bitkinin karışımından elde ettiği ilacın, şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalıktan dolayı umudunu yitirmiş insanların rahatsızlığına şifa olduğunu dile getiriyor.

 

İlacın karışımı
Mucize olarak nitelendirilen ilaç hakkında açıklamada bulunan Devlet Hastanesi`nde görevli, aynı zamanda ilacın uygulandığı özel muayenede görev yapan 3 doktordan biri olan Dr. F. Baran Öztürk, ilacın karışımını şu şekilde açıkladı: \"Bu ilaç yaklaşık 32 bitkiden oluşuyor. 14 çiçekli, 18 çiçeksiz bitkinin karışımıyla bu ilaca has maya ile mayalayıp bir müddet beklettikten sonra soğuk zincir şeklinde bekletip koruyoruz.

 

İlacımız için Tarım Bakanlığı`ndan patent aldık. İlaç kozmetik olarak kullanıldığı için yani lokal emilimi uygulama yapıldığı, yedirme ve içirme olmadığından dolayı Sağlık Bakanlığı`ndan patent ve izin almaya gerek yoktur. Bir kozmetik ürün olarak da dermotoloji federasyonundan bir arkadaşımız kozmetik ürün olarak sertifika almak için başvuruda bulundu. Onu da bekliyoruz\" dedi.

 

Tedavi ettiği hastalıklar
Karışımın, tedavisinde ümitsizliğe düşülen birçok hastalığa tedavi için çözüm olduğunu ileri süren Dr. Öztürk, başta şeker hastalığı, migren, kısırlık gibi ilaçlar ile çözüm bulunamayan hastalıklar için üretiminde bulundukları ilacın çare olduğunu söyledi. Dr. Baran Öztürk: \"Migren, baş ağrısı, mide ağrıları, eklem ağrıları, infeltil denilen kısırlı hastalara uyguluyoruz. En sık kullandığımız hastalık türü kronik ağrıların olduğu, hastalık türleri, tansiyon hastaları, şeker hastaları, romotolojik hastalar, kronik hastalar, kısacası umudu tükenmiş tüm hastalar. Ve benzeri hastalıklara yakalanmış vatandaşlara iyi gelebilecek bir ilacımız var elimizde. Özellikle tip iki diyabette yüzde yüze yakın başarısı var. İnsülünü kesip, tamamen diyabetsiz bir hayat sağlayabiliyoruz insanlara.
Yaklaşık üç buçuk yıldır, ilacı uyguladığımız hastalarımızı takip ediyoruz. İki yıllık hastalarımızın dosyaları mevcut elimizde. Uygulama yapılmadan önce ve yapıldıktan sonraki şikayetleri, tedaviden sonraki durumları, genel sağlık durumlarını kendilerine kaydettirecek şekilde notlarımız var elimizde\" diye konuştu.

 

Dr. Öztürk: tedavisinde başarılı olunan hastalıkları ise şu şekilde aktardı: \"Romotolojik hastalıklar üzerinde etkili bu ilaç. Romatolojik hastalıklara genellikle hepsinde etkilidir. Şuanda tedavi uyguladığımız henokşonnaym propasil dediğimiz bir hastamız var. Hastamız hiçbir sıkıntısı kalmadan hayatına devam ediyor. Hatta delta kortillerini de kestik hastanın. İlaçların çoğunu kullanmadan hayatına devam ediyor. Romotoit artiritli eklem romatizması dediğimiz hastalıklı bir hastamız var. Sabah uyandığında 30 dakikayı geçen tutulmaları gerçekleşiyordu. Bu hastanın da hiçbir şikayeti kalmadı. Diyabet hastalarımızdan takip ettiğimiz çok sayıda hastamız var. Hayat şartlarında sıkıntı yok, genel durumları gayet iyi, şeker oranları ise normale yakın.\"

 

12 yıllık şeker hastası olan Atilla Tuna da, 200 olan şeker oranının, ilacı kullandıktan sonra 120`ye düştüğünü ifade etti. Tuna, \"Hayat kalitem çok düşüktü, psikolojim bozuktu, asabi biriydim. Bu ilacı kullandıktan sonra hiçbir şikayetim kalmadı. Günde 5 defa kullandığım 3 adet hap ilacım vardı, kullandığım bu haplar da fayda etmeyince insülin kullanmaya başladım. Buradaki tedaviden sonra hem o hapları hem de insülin kullanmayı kestim. Günde 56 ünite kullandığım insülini terk ettim. Şimdi çok rahatım\" diye konuştu.

 

Eşinin de bu ilaçtan kullandığını ve iyileştiğini söyleyen Aydın Karakuş şöyle konuştu: \"Eşimde boyun düzleşmesi ve migren vardı. İlacı kullandıktan sonra şikayetleri kesildi. Amcaoğlumun şeker oranı 610 iken bu ilacı kullandıktan sonra oran yüzde 70`e kadar geriledi. Bu gidişle ilaç kullanmayı da kesecek sanırım\" dedi. (M. Emin Mağlay/Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir