• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
2. Dönem bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 2012- 2013 Eğitim Öğretim Yılı 2. Donem başı bilgilendirme toplantısı öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşti.
Saat 10.00`da gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçelerin Milli Eğitim Müdürleri, Merkez ve merkeze bağlı köy okul müdürleri ile özel okul müdürleri katıldı.

 

Şube müdürlerinin açılış konuşmalarının ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, \"Milli Eğitim Bakanlığımız 4+4+4 zorunlu temel eğitim şeklinde değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte okullarımızın ayrışması söz konusu ilkokul, ortaokul şeklinde uygun olan okullarımız şubat tatilinde denetmenlere görev verdik ve onlar raporlarını hazırladılar. Uygun olan okullarımızın ayrışmaları yapıldı. Okul müdürlerimize de resmi yazıyla tebliğini yapacağız. Gönül ister ki bütün okullarımız normal eğitimde olsun ancak geçmiş on yılların birikmiş eğitim yatırımları eksikliği var. Devletimiz son yıllarda bütçeden en büyük payı eğitime ayırmakta bu da eğitimdeki başarının yakalanması için gerekli fiziki koşulların oluşması açısından önemlidir\" dedi.
Akboğa, Batman`da 2013 yılı yatırım programı içinde yapımı planlanıp devam eden ve yatırım planına sonradan dahil edilen projelerle toplam bin 406 derslik, 3 bin 100 öğrenci kapasiteli yurtlar, 8 adet spor salonu, 23 adet lojman olmak üzere eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini söyledi.

 

Öğretmen sayısı bakımından 6 bin 393 öğretmenin olduğunu belirten Akboğa, \"Türkiye ortalamasının altında bir durumda değiliz öğretmen sayısı bakımından. İlimizde 365 ücretli öğretmen çalıştırmaktayız. Çok büyük bir öğretmen eksikliğimiz yok çevre illere göre çok iyi durumda bulunmaktayız. Şu anda ilimizde sınıf mevcutları 42 ancak hedefimiz bu oranın 30 öğrenci sayısına düşürülmesi bu da yapımı devam eden dersliklerin tamamlanmasıyla önemli bir oranda gerçekleşecek\" ifadelerini kullandı.

 

Öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Akboğa, son olarak sözlerini şöyle sürdürdü: \"Öğretmen arkadaşlarımdan eğitimin kalitesini daha da yükseltmek için mutlaka öğrenci velileriyle irtibatlı olması aile ziyaretlerini sık sık yapmasını istiyorum. Öğretmen öğrencinin durumunu ve imkânlarını bilecek, öğrenciyle ilgili bu bilgileri ancak öğretmen bilebilir. Unutmamalıyız ki maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuyamayan öğrencileri bulmamız ve bunlardan haberdar olmamız gerekir onların elinden tutmamız, onları kurtarmamız lazım. Aksi takdirde o çocukların vebali hepimizin olacağını unutmamamız lazım.\"

 

Akboğa, pazartesi günü başlayacak olan 2012- 2013 Eğitim Öğretim yılı 2. Döneminin eğitim camiasına ve tüm öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını diledi. (Salim Kavak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir