• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli bebeği yakarak katleden siyonist işgalcinin cezası belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Lud kentinde, siyonist işgal rejimine bağlı sözde Merkez Mahkemesi, 31 Temmuz 2015 sabahı Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde yer alan Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklayarak biri bebek 3 kişinin ölümüne neden olan siyonist Yahudi yerleşimci hakkında üç kez müebbet hapis cezası verdi.

Karar, düzenlenen saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan küçük çocuk Ahmed Devabişe’ye 258.000 şekel tutarında maddi tazminat ödenmesini de içeriyor.

Ailenin büyükbabası Hüseyin Devabişe'nin de katıldığı duruşmada, yargıç, suçun aşırılıkçı ve ırkçı ideolojiden kaynaklandığını doğruladı.

Devabişe ailesinin Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde bulunan evi, 31 Temmuz 2015 sabahı siyonist işgalci Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilmişti.

Olayda ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak evde hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki Ahmed ise ağır yaralanmıştı.

Bölgedeki belde sakinleri, saldırının 10'dan fazla kişi tarafından gerçekleştirildiğini söylese de davada tek sanık olarak Amiram Ben-Uliel kalmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir