• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Sağlık çalışanlarına şiddet devam ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık çalışanlarına şiddetin giderek arttığını belirten halen gözle görülür caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmediğini ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmadığını dile getirdi.
 
Erözgün, "Dün Denizli`nin Çivril ilçesine bağlı Kıralan Beldesi`nde Belediye Başkanı Bayram Gümüş`ün, Aile Sağlığı Merkezi`nde görevli pratisyen hekim Soner Er`e hakaret ederek darp etmesi, Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bayrampaşa Devlet Hastanesi`nde Genel Cerrahi Uzmanı Korkut Belli`ye hasta yakınlarının saldırması son günlerde meydana gelen şiddet olaylarından sadece gördüklerimiz. Bu olaylardan hemen önce ve sonrasında arka arkaya yaşadığımız saldırılar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tırmanışındaki çarpıcı artışı göstermektedir" dedi.
 
Şiddetin sebebine de değinen Erözgün, vatandaşların sağlık hizmetindeki beklentilerinin yüksek olması, hastanedeki ya da sistemin işleyişindeki her türlü olumsuzluktan sağlık çalışanlarını sorumlu tutmakta, bunun sonucu olarak da şiddet gelişmektedir" ifadelerini kullandı.
 
Milletvekilleri, Kaymakam ve Belediye Başkanı gibi yönetici konumdakilerin şiddet unsurunun bir parçası haline gelmiş olmasının, şiddetin hangi boyutlara ulaştığını gösterdiğini ifade eden Erözgün, "Bunlar medyaya yansıyan şiddet olaylarıdır, medyaya yansımayan kırsalda görev yapan doktor, ebe, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının uğradığı hakaret ve psikolojik baskıların haddi hesabı yoktur. Gecenin bir vaktinde kapılarının kimin tarafından çalınacağı belli olmayan vefakar ve çilekeş sağlık çalışanlarının can güvenlikleri bulunmamaktadır" dedi.
 
Aylardır sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti engellemek için herhangi bir tedbir alınmadığını belirten Erözgün, "Şiddet uygulayan herkesi kınıyor ve bakanlıktan gerekli düzenlemeleri acilen yapmasını ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmesini bekliyoruz" diyerek açıklamasına son verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir