• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Halkın Öfke Günü” etkinlikleri bugün başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in siyonist işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşmasına varmasına tepki gösteren Birleşik Komutanlık, kuruluşunun ardından yayımladığı ilk bildirisinde bugünü “Halkın Öfke Günü” olarak ilan etmişti. BAE ile Bahreyn’in, ABD'nin gözetiminde işgal rejimi ile diplomatik ilişkiler kurmak için anlaşmaya varmalarını reddeden eylemler bugün itibariyle başladı.

İşgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami ve ulusal kuruluşlar, işgal altındaki Batı Şeria’da, siyonist işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşmalarını kınayan etkinliklerin başladığını, Filistin davasına ihanet edenlere karşı sessiz kalınmayacağını bildirdi.

Açıklamada, Filistin’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, kitlesel örgütler, öğrenci teşkilatları ve kadın teşkilatlarına, işgal rejimiyle imzalanan utanç anlaşmalarını reddetmek ve Filistin'in bayrağını yükseltmek için söz konusu Halkın Öfke Günü etkinliklerine katılma çağrısı yapıldı.

Konu hakkında Filistinli gruplar tarafından yapılan açıklamada, işgal altındaki Filistin kentlerinin büyük meydanlarında işgal rejimi ile işbirlikçilerinin lanetleneceğine yer verildi.

Filistin Halk Direnişi Ulusal Birleşik Komutanlığı, 15 Eylül tarihinin Filistin'in şehirlerinde, köylerinde, mülteci kamplarında ve Filistinli azınlıkların bulunduğu tüm alanlarda siyonist işgalle ilişkileri meşrulaştırmayı red için kitlesel eylemlilik günü ilan edildiğini duyurmuştu.

Birleşik Komutanlık, 18 Eylül 2020 Cuma gününün de ABD- işgal rejimi- BAE- Bahreyn anlaşmalarını protesto amacıyla siyah bayrakların asılacağı yas günü ilan edilmesini istedi. Bütün sahalarda, binalarda, evlerde bunun yansıtılmasını, kiliselerde yas çanlarının çalınmasını, Cuma hutbelerinde Arap toplumlarının ve Müslümanların merkezi davasından dönen, ihanet eden rejimlerin tutumlarına tepki gösterilmesini istemişti.

Trump, 13 Ağustos'ta siyonist işgal rejimi ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Trump, 11 Eylül'de de BAE'nin ardından Bahreyn'in işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Bahreyn; Mısır, Ürdün ve BAE'nin ardından sözde normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir