• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Ağrı`da bayan doktora yapılan saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Dün saat 15.30`da Devlet Hastanesi doktorlarında Newroz Ünlü`nün bir hasta yakını tarafından darp edilmesi Ağrı Tabip Odası, SES ve DEV Sağlık- İş sendikaları tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

 

Basın açıklamasını Ağrı Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Heval Bozdağ, okudu. Meslektaşlarının saldırıya uğramasına tepki gösteren Bozdağ şöyle konuştu: \"Bizler, Sağlık çalışanları, yine bir haksızlığı, yine bir saldırıyı, yine sistemin çıkmazlarının yol açtığı sorunların sağlık çalışanlarının, hekimlerin sırtına bindirdiği bir yükü, protesto etmek için bugün burada toplandık. Halkın sağlıksızlığı için dayatılan politikaları, sağlıklı olma hali için tek çare olarak görülen ve bir mabede dönüştürülen hastaneleri, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti uğruna iktidar politikalarını protesto etmek için toplandık.\"

 

Dün saat 15.30 sıralarında 105. hastasına bakmakta olan ve artık hasta bakamaz duruma gelmiş Nöroloji uzmanı Dr. Newroz Ünlü bir hasta yakını tarafından darp edildiğini hatırlatan Bozdağ, \"Bir hekim, bir hasta yakını tarafından darp edilmektedir. Bunun izahatı nedir? Bir hasta yakınını buna yönlendiren nedir ve bu olaylar defalarca neden tekrar etmektedir?\" ifadelerini kullandı.

 

Saldırıya uğrayan doktorun bir bayan ve aynı zamanda 7 aylık gebe olduğuna dikkat çeken Bozdağ, \"Kadına yönelik şiddetin gündemden bir türlü düşmediği ülkemizde, bu seferde sağlıkta şiddetin hedefi bir kadın. Şiddet mağduru kadın hekim arkadaşımız aynı zamanda 7 aylık gebe. Bir anne. Ve saldırgan arkadaşımızın karnına tekme atmaktan sakınmıyor. Bu kişiyi bu şekilde gözü dönmüş yapan ne? Sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte sağlık alanında yaşadığımız aksaklıkların, hastanın müşteri olarak görülmesinin, acillerde ücret ödemenizin, katkı ve katılım ücretlerinin, performans sisteminin, niteliksiz bir sağlık hizmeti almanızın, yetersiz personelin, kışkırtılmış sağlık talebinin, elinde torba torba ilaçla o poliklinik benim bu poliklinik senin, dolaşmanızın sorumlusu bizler değiliz. Sistem çıkmazları içerisinde tüm çabalarımıza rağmen çözüm olamıyoruz.\" Diyerek basın açıklamasına son verdi. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir