• DOLAR 32.339
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2390.103
  • ...
Çukurova Belediyesi Denetim Komisyonu seçimleri yeniden yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çukurova Belediye Meclisi Denetim Komisyonu seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Av. Ramazan Çırak bir açıklama yaptı.

 

Çukurova ilçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan`ın AK Partili meclis üyesinin Denetim Komisyonunda seçilmesini bir oldu bitti ile engellediğini ancak sonunda geri adım attığını savunan Çırak, \"Meclisin aldığı son kararla denetim komisyonuna 3 CHP, 1 AK Parti ve 1`de MHP`li olmak üzere toplam 5 üye seçildi. Bu haliyle meclisteki tüm partiler denetim komisyonda temsil edilmiş oldu\" dedi.

 

Arıkan`ın eleştiriler karşısında geçte olsa yanlıştan döndüğünü söyleyen Çırak, \"Biz ilk seçimlerde oluşturulan komisyonun bu haliyle bizim nazarımızda yok hükmünde olduğunu, tüm partilerin temsilinin sağlanması, derhal seçimlerin yenilenmesi gerektiğini belirterek başkanı bu konuda göreve davet etmiştik. Gelinen bu noktada geçte olsa dün (6 Şubat 2013) günü itibarıyla denetim komisyonu seçimleri üye sayısının 5 çıkarılması amacıyla yenilendi. Doğrusu buydu. Sayın Arıkan bu yanlıştan geç de olsa döndü. Şimdi yenilenen seçimlerle bizlerin ve halkımızın kafasında oluşan soru işaretleri, tereddütler, giderildi. Temsili daha geniş, daha şeffaf, daha denetleyici, hesap sorabilir bir komisyon yapısı oluştu. Komisyona seçilen meclis üyesi arkadaşlarımız kendilerine düşen görevi en iyi şekilde yapacakları inancındayım\" diye konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir