• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Dün Filistinde koronavirüsten dolayı 12 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanı Mey El-Kiyle  yaptığı açıklamada Filistin'de koronavirüs sebebiyle son 24 saat içinde 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 811 yeni hastalık teşhisi konulduğunu, 370 kişinin de sağlığına kavuştuğunu söyledi. 

Bakan El-Kiyle yaptığı basın açıklamasında ölenlerden 4'ünün El-Halil bölgesinden, 1'inin Beytülahim'den, 2 kişinin Nablus'tan, bir kişinin Kalkilya'dan, bir kişinin Tulkerem'den, bir kişinin Şa'fat mülteci kampından, iki kişinin de Gazze'den olduğunu ifade etti. 

Bakan El-Kiyle, Filistin'de şu ana kadar koronavirüs hastalığına yakalananların %69'unun iyileştiğini, %30.4'ünün tedavisinin halen sürdüğünü, %0.6'sının da vefat ettiğini belirtti. 

El-Kiyle tedavileri halen sürenlerden 37 kişinin yoğun bakım ünitelerinde tutulduklarını, 9 kişinin de solunum cihazına bağlı olduğunu söyledi. 

Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Gassan En-Nemir, Filistin'in sesi radyosuna yaptığı açıklamada son günlerde Filistin'de koronavirüs hastalığına yakalanma sayısında artış olduğuna dikkat çekerek bu yüzden vilayetler arasında geçişlerin yeniden durdurulması ihtimalinin olduğunu dile getirmişti. 

En-Nemir yaptığı açıklamada hastalığın tehlikeli bir hızla yayılmasının endişe verici olduğuna dikkat çekerek bunun korkunç sonuçlarının olabileceğini, bu yüzden genel eğitimin durdurulmasının, iş yerlerinin kapanmasının ve Filistin ekonomisinin tamamen atıl hale gelmesinin söz konusu olabileceğini dile getirmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir