• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Husam Bedran: "İlhak planına karşı birlikte mücadele edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın Ulusal İlişkiler Büro Başkanı Husam Bedran, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eş zamanlı düzenlenen toplantının, Filistinli grupların arasındaki ihtilafların derinleştiği zor bir zamanda gerçekleştirilen önemli bir toplantı olduğuna vurgu yaptı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS), Fetih Hareketi başta olmak üzere tüm Filistinli gruplarla ortak hareket etmek üzere ciddi manada gayret gösterdiğini belirten Bedran, özellikle de Batı Şeria’nın ilhak planına karşı mukavemet etme konusunda Filistinlilerin fikir birliği içinde olduğunu söyledi.

Bedran, Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ) tüm ulusal ve İslami grupları içerecek şekilde yeniden yapılandırılması başta olmak üzere Filistin kurumlarının iyileştirilmesi için Hamas’ın, Fetih Hareketi ile sürekli bir iletişim halinde olduğunu belirtti.

Filistin direnişinin tanınan simalarından olan Bedran, Filistin davasının içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmek için tam ulusal bir birliğin sağlanmasının önemine ve HAMAS’ın bu doğrultuda ortaya koyduğu gayrete dikkat çekti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eş zamanlı düzenlenen toplantının ardından yayımlanan kapanış bildirisinde siyonist işgal rejimine karşı direniş ve Filistinli gruplar arasındaki siyasi bölünmenin sonlandırılması konusu öne çıkmıştı.

HAMAS ve İslami Cihad'ın yanı sıra Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki 12 grubun liderlerinin katıldığı toplantının kapanış bildirisinde İsrail'le mücadelede "en uygun" seçenek olarak çok yönlü direnişin etkinleştirilmesinin kabul edildiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir