• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Yine Bolu Belediye Başkanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyelilere yönelik sözleri ile geçen yıl gündem gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Koronavirüsten ölenler için bir ayağı çukurdaydılar ifadesini kulandı.

Gazetecilerin,“Bolu’da korona virüs nedeniyle ölen kişi sayısını biliyor musunuz” sorusuna yanıtlayan Özcan “Son rakamı tam bilmiyorum. Yerel basında okudum, 40 civarındaydı. Yani şöyle söyleyeyim; ölenlere baktığınızda, büyük bir çoğunluğu zaten başka hastalıktan mustarip olan, yaşı da oldukça ileri yaşta olan, yani bu tabir çok hoş değil ama ölenlerin çok büyük çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı. Dolayısıyla bu hani rakamlara bakıp çok abartmamak, panik yapmak gerekmiyor bana göre. Yani ilk vefat eden teyzemiz 86 yaşında Göynüklü bir teyzemizdi. Zaten çok doğal sebeplerden de hayatını kaybetmek üzereydi. Hatta yoğun bakımda yoğun bir tedavi uygulandı kendisine. Belki ömrü bile birkaç gün ekstra uzatıldı bu şeyden dolayı” şeklinde cevap verdi.

Bu yakışıksız üsluba tepki gelince Özcan bir açıklama daha yaptı.

Özcan, "Bir ayağı çukurda” cümlesini kullanan bir doktordan alıntı yaptığını bu sözün bir atasözü olduğunu, bu sözün ağır risk altında olan kişiler anlamına geldiğini,  kimsenin ölmesini arzu edecek birisi olmadığını söyledi

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir