• DOLAR 32.758
  • EURO 35.505
  • ALTIN 2484.436
  • ...
BM: Covid-19 pandemisi sürecinde Filistinlilere ait 389 bina yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Millletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yayınlanan rapora göre, siyonist işgal rejimi geçtiğimiz Mart ayı ile Ağustos ayı arasındaki süre içinde 442 Filistinlinin evsiz kalmasına neden oldu. Bu durum onların salgından doğrudan etkilenmelerine neden olacak bir ortama itilmelerine yol açtı.

Rapora göre geçtiğimiz Ağustos ayı içinde 205 Filistinli evsiz bırakıldı ki bu 2017'den bu yana bir ay içinde evsiz bırakılanların en yüksek sayısı olarak görünüyor.

İşgal rejimi, evlerin yanı sıra su tesislerini, sıhhi tesisleri, tarım alanlarındaki binaları ve daha başka binaları da yıktı. Bu da birçoklarının hayatlarını idame ettirmek için ihtiyaç duydukları araçlardan mahrum kalmalarına ve normal hizmetlerden yararlanmalarına engel oldu.

Rapora göre işgal rejimi, ruhsat almadıkları gerekçesiyle Filistinlilerin evlerini yıkıyor. Oysa işgalcilerden herhangi bir inşaat için ruhsat almak Filistinliler açısından tamamen imkansız bir şey.

OCHA raporuna göre Coronavirus salgını döneminde Filistinlilerin evlerinin yıkılması ve gasp edilmesi işlemlerinin artırılması onların maruz kaldıkları risklerin çok daha ciddi bir şekilde artmasına neden oluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir