• DOLAR 34.209
  • EURO 37.134
  • ALTIN 2961.308
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: FRANSA KATLİAM YAPTIĞI BÖLGELERE GAZETECİLERİ SOKMUYOR
Fransa ve Mali ordusunun İslami gruplara karşı askeri müdahalesi 5. haftasına girerken, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande`ın Mali ziyaretinde önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Katliamın yaşandığı bölgelere gazetecilerin girmesi engelleniyor.


DİYARINSESİ: DİYARBAKIR DAHA ÇOK GELİŞMELİ VE İLERLEMELİDİR
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği(MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı Şahabettin Aykut ve Yönetim Kurulu üyeleri Sayın Valimiz Mustafa Toprak`ı Makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında, Diyarbakır (Amed)`ın gelişmesi ve ilerlemesi üzerinde duruldu.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: AKP`DE YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
İki hafta önce Genel Merkez tarafından atanan Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, İl Yönetimi`ni belirledi. Altaç`ın hazırladığı yönetim listesi, genel merkez tarafından da onayladı.


HABER DİYARBAKIR: TERÖRİZMİN FİNANSMANI` KANUN TASARISINA TEPKİ
İHH İnsani Yardım Vakfı İnsan Hakları ve Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Gülden Sönmez, \"BM`nin istediği bu kanun çalışması; ABD ve İsrail`in istemediği ve benimsemediği grupları dünyada tecrit etmek ve sorunsuzca terörü finanse ediyor yaftası yapıştırmaktır\" dedi. Sönmez, Türkiye`nin bu konuyu derinlemesine incelemeden TBMM`ye jet hızıyla getirilmesinin yanlış olduğunu savunuyor.


DİYARBAKIRSÖZ: GELENEK VE BİREYCİLİK ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR!
Ülkenin en önemli sorunlarının başında aile içi şiddet ve kadınların öldürülmesi olduğunu belirten Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Sosyoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sabri Eyigün aile içi şiddet ve erkeklerin cinnet getirmesinin sürekli olarak tek taraflı incelendiğini belirterek, erkekleri bu davranışa iten sosyo-kültürel zeminin incelenmesinin de sorunun çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.


YENİ YURT GAZETESİ: AŞK-I NEBİ VE ZİKİR TANELERİ
Aşk-ı nebi ve zikir taneleri adlı dünyanın en büyük hilye-i şerif ve tesbih sergisinin final gecesine katılan diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez: biz, kitap okuyarak Müslüman olmadık, biz, bize kitabı getireni severek Müslüman olduk.


DİYARBAKIR YENİGÜN: 2 MİLYON DİYARBAKIRLI VAR
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi`nin 2012 sonuçlarına göre, Türkiye genelinde yaşayan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı toplam bir milyon 943 bin 848 kişi olduğu belirtildi. Diyarbakır`da yaşayanların memleketlerine göre sıralamasında ise, 75 bin 673 kişi ile Mardinliler ilk sırada yer aldı.


GAZETE DİYARBAKIR: AHMED ARİF BULVARI`NIN STARTI VERİLDİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin vizyon projelerinden biri olan Kayapınar Elazığ yolu bağlantılı 30 metre genişliğindeki Ahmed Arif Caddesi için kamulaştırma yapılacak. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir