• DOLAR 34.515
  • EURO 36.173
  • ALTIN 2979.993
  • ...
Cistus Creticus bitkisi koronavirüsten koruyor! 10 dakikalık temas, ölümcül virüsü etkisiz hale getirmek için yetiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyada yüz binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. En iyi korunma yöntemlerinin; maske, mesafe, hijyen olduğunu belirten Türkiye Rinoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Gerek, koronavirüse karşı kalkan olan bir bitkinin de olduğunu açıkladı. Antiviral ve antibakteriyel özelliği ile bilinen cistus creticus'un 10 dakikalık temas süresinde virüs konsantrasyonunda yüzde 99.9 azalma sağlayabildiği belirlendi. İşte uzmanından umut verici açıklamalar.

Kovid-19'a karşı aşı çalışmaları tüm dünyada hızla devam ediyor. Uzmanlar aşının en iyi olasılıkla 2021 yılında bulunacağını belirtiyor. Türkiye'de de etkisini hâlâ sürdüren Kovid-19'a karşı şu anda en etkili yöntemin maske, mesafe ve hijyen olduğu biliniyor.

Türkiye Rinoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Gerek, yapılan yeni araştırmaların cistus creticus bitki özünü içeren ürünlerin zarflı virüslerle mücadelede destekleyici olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Tüm dünyanın zorlu bir pandemi dönemi içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Prof.Dr. Mustafa Gerek, "Almanya'da akredite edilmiş bir laboratuvarda yapılan in-vitro çalışmada, cistus creticus içeren ürünlerin zarflı virüslere karşı 10 dakikalık temas süresinde virüs konsantrasyonunda yüzde 99.9 azalma sağlayabildiği belirlendi.

Yapılan bu araştırma doğrultusunda, önümüzdeki dönemde pandemilere neden olan zarflı virüslere karşı büyük oranda antiviral etkinlik gösteren cistus creticus bitki özü içeren ürünlerin, Kovid-19 ile mücadelede korunmaya katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Ağız ve yutak bölgesinde bariyer oluşturuyor

Prof.Dr. Mustafa Gerek sözlerine şöyle devam etti: "Cistus creticus bitkisi antioksidan özelliği ile bilinen bir bitkidir. Cistus creticus bitkisinin özü de ağız ve yutak yüzeyi üzerinde bir koruyucu bariyer tabaka oluşturarak virüse karşı etki gösterir. Bu tabaka tip bağımsız olarak virüslerin insan hücre duvarından geçişine engel olmasını sağlar. Bu bariyer sayesinde virüsün tipinden bağımsız viral enfeksiyonlara karşı koruyucu etki gösterebilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir