• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
ARAP BİRLİĞİ İHANETE KAPI ARALADI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

İşgalci Siyonistlerin kucağına itilen Mescid-i Aksa her geçen gün biraz daha yalnızlaşıyor. En büyük tepkileri ortaya koymaları beklenenler, bu hain suça ortak olmaya devam ediyor.

BAE’nin siyonist işgalciler ile imzaladığı ihanet anlaşmasına karşı, Filistinlilerin Arap birliğine sunduğu karar taslağının reddedilmesine yönelik HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Eşin, gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu. Arap Birliğinin kuruluşundan 3 yıl sonra siyonist rejimin kurulmasına engel olamadığını ve 1948’de siyonist rejimi boykot kararını ilk ihlal edenlerin de kendi üyeleri olduğunu belirten Eşin, “BAE’yi kınayan bir bildirinin çıkmasını beklemek doğru değildir. Ama şunu net olarak bildiriyoruz ki şu anki Arap ülkelerinin başındaki yöneticiler halklarını temsil etmiyor,  isteklerini yansıtmıyor, duygularına tercüman olmuyor. Çoğunluğu İslam’a, ümmete ve halklarına karşı ihanet içerisinde olan siyonizmin işbirlikçi hainleridir.” ifadelerini kullandı.

“ARAP BİRLİĞİ İÇERİSİNDE HİÇBİR ZAMAN NE SİYASİ NE DE FARKLI BİR BİRLİK OLAMAMIŞTIR”

1942’de ‘Arap Birliği’ fikrini ilk ortaya atanların İngilizler olmasının manidar olduğunu belirten Mehmet Eşin, birliğin kuruluşunun asıl amacına yönelik, “Bunun temel nedeni Arapları ‘İslam Birliği’nden fikren ve cismen uzaklaştırmaktı. Adeta, ‘siz, Arapsınız, ayrı bir ırksınız, sizin İslam Birliğine ihtiyacınız yok, kendi birliğinizi kendiniz kurun, denilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Arap Birliğinin amaçlarına uygun hareket etmesi halinde bunun hem Arap halklarının hem de coğrafyamızın hayrına olacağını söyleyen Eşin, “Ne Irak’ın ABD tarafından işgaline, ne Suriye, Yemen, Lübnan, Libya’daki iç savaşa ve ne de bölünmelere engel olamamıştır. Birlik içerisinde hiçbir zaman ne siyasi ne de farklı bir birlik olamamıştır. Şatafatlı ortamlarda geçen toplantılarda alınan kararların da hiçbir karşılığı olmamıştır.” diyerek Arap Birliğine üye ülkelerin hedeflerinden ne kadar uzak olduklarını bir kez daha ortaya koydu.

TEMENNİMİZ TEZ ZAMANDA HALKIN İÇİNDEN ÇIKAN YÖNETİCİLER İŞBAŞINA GELİR

Mevcut Arap ülkelerinin başındaki yöneticilerin halklarını temsil etmediklerini ifade eden Eşin, “Bunların çoğunluğu İslam’a, ümmete ve halklarına karşı ihanet içerisinde olan siyonizmin işbirlikçi hainleridir.  Temennimiz tez zamanda halkın içinden çıkan yöneticilerin işbaşına gelmesidir,  İslam Birliğinin bir alt şubesi olan ve Ümmete hizmet eden bağımsız bir Arap Birliği kurulmasıdır, temennimiz.” diyerek temennilerini dile getirdi.

‘BAE'Yİ KINAMAMAK, SİYONİST İŞGALCİLER İLE İLİŞKİ KURULMASINI YASALLAŞTIRMAKTIR!’

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Mecdelani yaptığı açıklamada, "BAE'yi kınamamak, Arap Birliğindeki herhangi bir tarafın siyonist işgalciler ile ilişki kurmasını yasallaştırmak ve Arap Barış Girişimini pas geçmek anlamına geliyor." dedi.

Mecdelani Arap Birliğine sundukları karar taslağının reddedilmesi ile ilgili, "Olanlar açık ve tahmin edilebilir. BAE'yi destekleyen koalisyon, Arap Birliği içinde en güçlüsü ve en etkilisi." dedi.

BAE'nin Filistin'in sunduğu tasarıya paralel bir tasarı sunduğunu söyleyen Mecdelani, "Biz bu tasarı üzerinde değişiklik yapmaya çalıştık ancak kabul edilmedi. Arap Birliğindeki koalisyonun BAE'yi kınamak istemediği açıktır." ifadelerini kullandı. 

HAMAS’TAN SİYONİST VE BAE ANLAŞMASI KARŞITI TASLAĞIN KABUL EDİLMEMESİNE TEPKİ

Hamas, Filistin'in, Arap Birliği toplantısı öncesi siyonist işgalciler ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşmeye karşı hazırladığı karar taslağının bazı Arap ülkelerince kabul görmemesinden üzüntü duyduğunu açıkladı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, Arap Birliğinin bu kararı çıkaramamasının siyonist işgalciler ve ABD yönetimini, Filistin davasının tasfiyesiyle ilgili planı sürdürmeye teşvik ettiğine dikkat çekti.

Kasım konuşmasının devamında, "Arap Birliği, siyonist yapı ile normalleşmeyi reddeden Arap ulusunun vicdanının sesi olmalıdır." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir