Gaziantep’te hayvan yetiştiricilerine destek verilecek
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası Gaziantep Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsamında protokol imza töreni düzenlendi.
Proje kapsamında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde protokol imza töreni gerçekleşti. Protokol konuşmaları öncesi hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, halk türküleriyle katılımcıları karşıladı.
Daha sonra Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, bölge kalkınması çerçevesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta Gaziantep’i değerlendirdi, katılımcıları bilgilendirdi.
Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, koyun sayısı 100’ün altında olan hayvan yetiştiricilerine ilave destek verileceğini söyledi.
Gül, “En küçük ölçeğinin 100 ve üzeri olmasını sağlayacağız. Bu bize ekonomide bir katkı sağlayacak. Emek harcıyor, hayvanlara bakıyorsunuz ama bunda 20 tane kuzu aldığınızda farklı 70-80 tane aldığınızda farklı olacak. Bir diğer nokta da, 17 yılda yaklaşık 250 milyon lira üzerinde bir destek verildi. Bugün verilen destek ise 150 milyon lira. Tabi bu çalışmalar tesadüfen olmadı. Biz, bunu ortak çalışarak yaptık. Gaziantep, hükümet politikalarının en iyi uygulandığı il. Bugün bu da bir hükümet politikası. Sayın Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde bu koordine ediliyor. Gaziantep’te başladı, bunu da en iyi şekilde uygulayacağız. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Dairesi Başkanlığı ve diğer belediyelerin lojistik hizmetleri bunu sağlayacak. İl Tarım Müdürlüğü bu işi koordine edeceğiz. Daha sonrasında yeni 100 binleri ekleyerek hedefimiz 500 bini yakalamak.” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Gaziantep’in sanayi şehri olduğu kadar tarım şehri de olduğunu söyledi.
Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, projenin hayırlı olmasını diledi.
Hayvancılık sektöründe bir kadın girişimci olarak yer alan İnci Soğancı da, şehir yoğunluğu ve stresi ile 9 yıl sonra köyüne döndüğünü ve hayvan yetiştiriciliğine başladığını belirtti. (İLKHA)