• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Cizre`de fidan satışları erken başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre`de her yıl mart ayında başlayan fidan satışları bu yıl havaların sıcak geçmesi nedeniyle erken başladı. Her yıl Cizre hastane yolunda fidan satışı yapan İbrahim Karaman bu yıl erkenden yerini alarak satışlara start verdi.

Çeşitli meyve fidanının satışını yapan İbrahim Karaman, bu yıl Cizre`de fidan satışını erken başladığını söyledi. Cizre`de don tehlikesi olmadığını ifade eden Karaman, \"Cizre sıcak bir bölge. Her sene Cizre`de Mart ayında fidan satışını yapıyorduk bu yıl havaların sıcak olması nedeniyle bir ay erken başladık. Cizreli vatandaşlar gelip alıyor. Getirdiğimiz fidanların hepsi aşılı ve sertifikalıdır. Fidanların fiyatları ise 5 ile 40 TL arasında değişiyor\" dedi.

Onlarca çeşit meyve fidanı sattıklarını dile getiren Karaman, \"Fidanlarımız aşılı ve sertifikalıdır. İncir, dut, nar, üzüm, elma, armut, kiraz, erik ayva, şeftali, kayısı, Zeytin, Çam, limon ve daha onlarca çeşit fidan getirdik ve satışını yapmaktayız. Öncelikle Cizre ve bağlı köylerde yaptıktan sonra Şırnak merkez, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerine gideceğiz. Şimdi oralarda kar ve don tehlikesi var. Meyve ağaçları için don tehlikelidir onun için mart ayının 20`sinden sonra oralara da gidip satış yapacağız\" diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir