• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyarbakır`da elektrik kesintileri halkı isyan ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır şehir merkezi ve kırsalında aşırı elektrik tüketiminden dolayı, gerek TEİAŞ Trafo merkezlerindeki trafo yüklerinin maksimum seviyeye çıkması, gerekse dağıtım hatlarının kapasitelerinin üstünde yüklenmelerini bahane gösterip elektrik kesintilerine yasal kılıf bulunduktan sonra Diyarbakır halkının karanlık günleri devam ediyor. Yapılan elektrik kesintilerne tepki gösteren Diyarbakırlılar, merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde ki Gevran Caddesini trafiğe kapatıp lastik yakarak elektrik kesintilerini protesto etti.

 

Diyarbakır halkı, sık sık kesilen elektrik sorununa yetkililerin sessiz kaldığını dile getirerek, günde 5-6 defa ve saatlerce meydana gelen elektrik kesintilerinde bir çok elektrik ve elektronik cihazlarının bozulduğunu ifade etti.

 

Sık sık kesilen elektrik kesintilerinden dolayı doğan gazın da kesintiye uğradığını, bunun sonucunda da, özellikle küçük yaştaki çocuklarının hasta olduğunu söyleyen halk, \"Çocuklarımızı Sağlık Ocağı`na götürdüğümüzde de orada sağlık personeli bize `elektrikler kesik olduğundan ve jeneratör akımı bittiğinde dolayı şu an hastanıza bakmıyoruz` diyorlar. Yetkililere sesleniyoruz biz hangi çağda yaşıyoruz. Dünyanın neresinde bu rezillik vardır ve hangi devlet bu rezilliği vatandaşına yaşatıyor\" diye sordu.

 

Vergilerini ve elektrik faturanı devlete verdiğini söyleyen halk yapılan zulmü Allah`a havale ettikten sonra `Tedaş istifa` diyerek, sessiz bir şekilde dağıldılar.

 

Daha eylem yerine gelen itfaiye ekipleri elektrik kesintilerini protesto etmek için yakılan ateşi söndürdü.(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir