• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bu Yasayla İHH ve Kızılay Bile Terör Listesine Alınabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de iki yıldır komisyonun gündemine alınmayan terör finansman kaynaklarını engellemeyi öngören kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu`na gönderildi. Tasarının bugün görüşülmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) uluslararası terörizmin finansman kaynaklarını engellemek iddiasıyla bir sözleşme hazırlamış ve bu sözleşmenin üye ülkeler tarafından kabul edilmesini zorunlu hale getirmişti. Sözleşme kapsamında Türkiye`de hazırlanan yasa tasarısı yaklaşık iki yıl komisyon gündemine alınmamıştı. Geçtiğimiz günlerde BM tarafından Türkiye`nin uyarılmasının ardından hazırlanan tasarı Adalet Komisyonundan geçerek Meclis Genel Kuruluna gönderildi.

BM sözleşmesine göre BM, ABD ve AB`nin terörist olarak ilan ettiği örgüt ve gruplar Türkiye tarafından da terörist olarak kabul edilecek. Suç Gelirlerinin Aklanması, Araştırılması, El Konulması, Müsaderesi ve Terörizmin Finansmanına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı`nın yasalaşması durumunda ABD, BM ve AB`nin terör listesine aldığı herhangi bir gruba yardım eden kuruluşların malvarlığına yargı kararı olmadan el konulabilecek.

Yardım dernekleri başta olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşları tasarının bu haliyle yasalaşmaması gerektiğini savunuyor. Filistin`in seçimle işbaşına gelen Gazze yönetiminin (Hamas) ABD tarafından terör listesinde olduğu biliniyor. Tasarının yasalaşması durumunda Gazze`ye yardım götürürken Hamas ile ilişkiler kuran sivil kuruluşların malvarlıklarına yargı kararı olmaksızın el konulabilecek ve çalışmaları engellenecek.

Tasarının tam metni için tıklayınız!

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir