• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Dünya genelinde 7 binden fazla sağlık çalışanı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cin'in Whuan kentinde ortaya çıkan 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılan Coronavirus salgını tüm ülkelerde can almaya devam ediyor. Covid-19 ile mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları da virüs nedeniyle ağır bir süreçten geçiyor.

Uluslararası Af Örgütünün yaptığı araştırmaya göre, dünya genelinde salgın nedeniyle şu ana kadar 7 binin üzerinde sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Sadece Meksika’da en az bin 320 sağlık çalışanının öldüğü belirtiliyor.

Uluslararası Af Örgütü Ekonomik ve Sosyal Adalet Birimi Direktörü Steve Cockburn konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

7 binin üzerinde kişinin, başkalarının hayatını kurtarmaya çalışırken ölmesi, sarsıcı boyutlarda bir krizdir. Güvenli bir iş ortamında çalışmak her sağlık çalışanının hakkıdır. Bu kadar yüksek sayıda kişinin nihai bedeli ödüyor olması bir skandal.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Kurulu Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 26'sı hekim 52 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirtmişti.  (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir