• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Filistinli grupların genel sekreterleri Beyrut'ta bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlenen toplantı hakkında açıklamalarda bulunan el-Aruri, Filistinli grupların genel sekreterlerinin toplantıda Filistin meselesinin sorunlarını ele aldığını belirterek bu bağlamda üç önemli kararın alındığına vurgu yaptı. 

Üzerinde fikir birliği sağlanan kararlara değinen el-Aruri, Filistinli grupların temsilcilerinin, Filistin davasına öncülük edecek ve bütün grupların temsil edildiği bir ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasına yönelik karar aldığını belirtti.

El-Aruri, işgale karşı verilen mücadelenin zaferle taçlanabilmesi için tüm Filistinli yapıların tek çatı altında direniş göstermesinin önemine işaret ederek, toplantıda, birliğin sağlanması ve bölünmenin sona erdirilmesi için etkili bir mekanizma oluşturmaya gayret edileceği konusunda karar alındığını bildirdi.

Filistin davasının içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmek için tam bir ulusal strateji oluşturulması gerektiğini söyleyen el-Aruri, toplantıda alınan bir diğer önemli kararın ise üzerinde mutabık kalınan bir vizyonu en kısa sürede geliştirmek ve hayata geçirmek olduğunu açıkladı.

Yaptığı açıklamada el-Aruri, ayrıca Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yeniden yapılandırılarak tüm Filistinlileri temsil eden çatı bir oluşum haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin de katılımıyla, Filistinli grupların genel sekreterleri, Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta eş zamanlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Filistinli grupların toplantısının ardından yayımlanan kapanış bildirisinde, işgal rejimine karşı çok yönlü direnişin etkinleştirilmesi ve siyasi bölünmüşlüğe son verilmesi konularında anlaşmaya varıldığı açıklandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir