• DOLAR 32.691
  • EURO 35.396
  • ALTIN 2507.991
  • ...
Milli Savunma Bakanı Akar: "Fransa'nın tavrı ne diyaloğa ne de barışa hizmet eder"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Savunma Bakanlığınca hazırlanan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda kamuoyuyla paylaşılan "Komando" klibinin ekrandan izletildiği törende eğitimini dereceyle bitiren öğrenci subaylara diplomaları da verildi.

Törende konuşan Bakan Akar, Fransa'nın Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a destek vermesini tavrını eleştirdi.

Yunanistan’ın Lozan Antlaşmasına aykırı olarak 16 adayı silahlandırdığını dile getiren Bakan Akar, "Komşumuz kendisi ile alakalı bir konu olduğunda ‘bunları görmeyelim, bunları bir tarafa koyalım, bunları konuşmayalım, diğer konuları konuşalım’ anlayışı içindeler. Bu da kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

Bunların yanı sıra egemenliği anlaşmalara Yunanistan’a devredilmeyen adacık ve kayacıkların olduğunu, Yunanistan’ın bunların tamamı kendisininmiş gibi kabul ettiğini bildiren Bakan Akar, "Bu yetmezmiş gibi bir de bunların en ucunda, Türkiye’ye en yakın olanlara ziyaretlerle ülkemize milletimize karşı eylem içinde bulunuyorlar. Bunlar tahrik değil, gerilimi artırmak değil de, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı davranmak değil de nedir?" diye sordu.

Son dönemde Doğu Akdeniz’de yaşananlara da değinen Bakan Akar, "Fransa’nın bölge ile alakası yok, sınırı yok, anlaşmalardan kaynaklı herhangi bir temsil görevi yok. NATO’yu, AB’yi temsil yetkisi yok fakat binlerce kilometreden gelerek bir takım konularda prensiplerden, iddialardan bahsediyorlar. Bu gerçekten hiçbir tutar yanı olmayan iddialar manzumesidir. Bunların kabul edilmesi mümkün değil" dedi.

Fransa’nın bölgeye getirdiği askeri varlıkları ile katıldığı tatbikatların olduğunu anımsatan Bakan Akar, "Bunlar gerilimi azaltmak adına yapılıyor bilakis gerilimi artırdığını, yaptıklarının yanlış olduğunu kendileri de biliyorlar. Yapılan açıklamalar, kullanılan dil tavır üslup hiç doğru değil, ne diyaloğa ne barışa hizmet eder ne de istikrara katkı sağlar" ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir