• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Dilenciler çoğalıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Suriyeli mültecilerin Batman`a yerleşmesiyle dilenci sayılarında gözle görülür bir şekilde artış yaşanıyor. Yerli halk ise durumdan oldukça rahatsız…

Çay ocağı işletmecisi olduğu için dilencilerle daha çok muhatap olduğunu ve dilencilerin müşterilerini rahatsız ettiklerini belirten Enes Mermertaş, \" Dilencilerin biri gidiyor diğeri geliyor. Genelde müşterilerden dileniyorlar ve müşteriler gerçekten muhtaç olduklarına inanmadıklarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar\" dedi.


Bu devletin bir ayıbıdır
Telefon alım, satım ve tamirat işiyle uğraşan Kemal Demirtaş, Batman`daki dilencilerin fazla olmasının devletin bir ayıbı olduğunu ifade ederek, \"Dilenen insanların gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarını bilmiyoruz. Ortalama günde 7-8 dilenci dükkâna geliyor, bunu meslek haline dönüştürenler bile var. Dünya genelinde dilenme kültürü Türkiye`de daha yaygın. Bunun sebeplerinden biride devletin bu konuyla ilgili gereken önlemleri almamasından kaynaklanıyor\" dedi.


İnançtan ötürü vicdanlar rahat değil
Bir başka esnaf Yılmaz Özdemir ise \"İslami hassasiyetlerimizden dolayı kapımıza gelenleri boş çevirmek istemiyoruz. Ancak verdiğimizde de vicdanlarımız rahat değil. İnsanların inançları kullanılarak dilenciliğin sayısı artıyor. Yetkililer acilen bu duruma müdahale etmesi gerekir. Ayrıca yardıma muhtaç insanların tespiti için bir koalisyon kurulması ve sistemli bir şekilde yardımların başlatılması lazım\" dedi. (M. Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir