• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Millî Savunma Bakanı Akar: "Fransa, ne hakla geliyorsun buraya?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi’nde inceleme ve denetlemelerde bulunan Bakan Akar, burada yaptığı konuşmada, savunma, güvenlik, Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’taki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin tüm komşularının siyasi ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Hiçbir şekilde zerre kadar hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi, hakkımızın, hukukumuzun çiğnenmesine göz yummayacağımızı herkesin bilmesi lazım. Binlerce kilometreden gelip kabadayılık yapmaya, hak iddia etmeye, koruyucu melek rolü oynamaya kalkanlar var. Bunların kabul edilmesi mümkün değil. Bunlar gelir ve geldikleri gibi giderler." diye konuştu.

Yunanistan’ın Lozan Antlaşmasına aykırı olarak 16 adayı silahlandırdığını dile getiren Bakan Akar, "Burada anlaşılması zor olan kabadayılar var. Örneğin Fransa, garantörlük yok, anlaşma yok, sen AB’nin temsilcisi de değilsin, ne hakla geliyorsun buraya? Tek başına çıkıp ‘Ben kahramanlık yapacağım’ diyorsan, o kabadayılık zamanı geçti. Biz gerginlik veya kabadayılık peşinde değiliz. Biz açık ve net bir şekilde inançla, imanla, bilgiyle, mantıkla, bilimle, hukukla hak, alaka ve menfaatlerimizin peşindeyiz. Bunu da kimse engelleyemez." dedi.

Konuşmasında, ABD'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırmasına da tepki gösteren Bakan Akar, "Üçüncü ülkelerin de bu konuya mantıklı, aklıselimle bakmaları gerekir. Böyle olursa ancak bu konu çözülebilir. Siz eğer Güney Kıbrıs’ın ambargosunu kaldırırsanız, dengeleri bu şekilde bozmaya kalkarsanız bu barış değil çatışma, çözüm değil çözümsüzlük getirir. Bunu da herkesin bilmesi lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir