• DOLAR 32.296
  • EURO 35.22
  • ALTIN 2465.84
  • ...
İHH`dan `Yetimlere Dünyanızda Yer Açın` Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ- Dünyada 41 farklı ülke ve bölgede 27,354 yetim çocuğa hamilik yapan İHH İnsani Yardım Vakfı yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili gündem oluşturmak ve daha fazla çocuğa yardım ulaştırmak için 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında yine bir kampanyaya imza atıyor.
 
Bu yıl ikincisi düzenlenen Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası ile toplam 230 farklı proje hayata geçirilecek. Sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel yardımlar olmak üzere 4 farklı alanda gerçekleştirilmesi planlanan projeler arasında battaniye, soba-yakacak, kıyafet gibi kışlık yardımlar, kumanya, ev eşyası ve beyaz eşya dağıtımı, ev inşası ve tadilatları, yetimhane tadilatları ve yıllık giderleri, çeyiz yardımı, yetim çocukların ailelerini kalkındırma projeleri, sağlık taraması, cibinlik, temizlik kiti dağıtımı, sünnet organizasyonları, ayrıca kırtasiye, kitap, okul forması, Kur`an-ı Kerim dağıtımı, Sınavlara hazırlanan öğrencilere takviye ders, kitap okuma etkinlikleri, şiir, kompozisyon, resim, yetenek ve bilgi yarışmaları, piknik ve gezi organizasyonları, spor müsabakaları, eğlence programları, lunapark ve uçurtma şenlikleri, huzurevi ve sevgi evi ziyaretleri, resim ve fotoğraf sergileri, sinema ve tiyatro organizasyonu, salon programları ve kahvaltı organizasyonları yer alıyor.
 
Kampanya ile 30 bin çocuğa ulaşmayı ve en az 5 bin yetim çocuğu daha sürekli destek kapsamına dahil etmeyi hedefleyen İHH, gelenekselleştirdiği Yetim Dayanışma Günleri programını da kampanyanın sonuna denk gelen 16-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek.
 
2013 Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde, İHH`nın yetim çalışmalarını sürdürdüğü 23 ülkeye Türkiye`den ekipler gönderilecek. Bu yıl ziyaret edilecek ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Ortadoğu`da Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Yemen; Afrika`da Somali, Etiyopya, Malavi, Tanzanya; Asya`da Afganistan, Bangladeş Arakan, Sri Lanka, Tayland/Patani, Pakistan, Keşmir, Filipinler/Moro, Kazakistan, Kırgızistan; Balkanlar`da Bosna-Hersek, Arnavutluk, Makedonya bulunuyor.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir