• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
6 bin nüfuslu semte yol
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır (Amed)`ın merkez Kayapınar (Peyas) ilçesinde, inşaatına 2004 yılında başlanan ve 2007 yılında biten 2 bin 500 konutluk ve yaklaşık 6 bin nüfuslu Afet Evleri semti sakinleri, Diyarbakır şehir merkezine gidebilmek için yolları olmadığından dolayı ilk önce 2 km yürümek zorunda kalıyorlar. Daha sonra otobüs veya minibüs ile şehir merkezine gidiyorlar. Semt sakinleri yetkililere seslenerek bir an önce Afet Evlerine yol yapılması talebinde bulundular.

 

\"Belediye bizimle ilgilenmiyor\"

Semt sakini olarak sıkıntılarının yol olduğunu belirten Yılmaz Bıcak, 3 yıldan bu yana Afet Evlerinde ikamet ettiğini ifade ederek, \" Kaç defa belediyeye müracaat ettik bir türlü ilgilenmedikleri gibi gelip bizi de sormadılar. Hemen yanı başımızda bulunan TOKİ yeni yapıldı. Oranın her yerine yol yapıldı. Ama maalesef bizim semtimize bir türlü yapılmış değil\" dedi.

 

Bıçak, hastaları olduğu zaman çok zorlandıklarını belirterek, \"2 km için taksi tutuyoruz ve yol ücreti olarak ta fahiş bir para ödüyoruz. Ondan sonra da tekrar belediye otobüsüne binip şehre gidiyoruz\" diyerek bundan dolayı mağdur olduklarını belirtti.

 

2 yıldır Afet Evleri semtinde ikamet ettiğini söyleyen Abdullah İmar ise, \"Gördüğünüz üzere burada herhangi bir kanal yok öğrencilerin okula gitmesi ayrı bir dert, çamur içinde okula gidip geliyorlar. Bir yağmur yağdı mı burayı sel götürüyor yetkililerden biran önce bu yolları yapmalarını talep ediyoruz. Defalarca sıkıntımızı dile getirmemize rağmen yetkililer bir çözüm getirmediler\" diyerek sorumlulardan yakındı.

 

Afet Evlerinin inşaat yapımına 2004` te başladığını ve 2007`de bittiğini ifade eden 70 yaşındaki Tahir Çelik, \"Maalesef semtimizde bir yolumuz bile yok, ne belediye otobüsleri ne de minibüsler buraya gelmiyor bizim semt sakinlerimiz Diyarbakır şehir merkezine gitmek için 1,5 km yolu yürüyerek 500 Evlere gitmek zorunda kalıyor, ondan sonra otobüs veya şehir içi taşımacılığı yapan minibüslere binip merkeze gidiyoruz\" dedi.

 

Semtlerine yol yapmak için belediyeye başvurduklarını belediyenin ise kendilerine oranın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait olduğunu söylediğini sözlerine ekleyen Tahir Çelik, \"Biz Afet Evler sakinleri olarak defalarca belediyeye müracaat ettik. Maalesef öyle duruyor artık ne zaman yapılacağını bilmiyoruz\" diyerek mağduriyetlerini giderilmesini istedi. (Osman İçli / M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir