• DOLAR 32.575
  • EURO 35.281
  • ALTIN 2469.843
  • ...
Viranşehir Cami-Der`den salâvat kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetler ile ismini duyuran Peygamber Sevdalıları Platformuna üye STK`lardan Cami-Der, 2013 yılı nurlu doğum ayının yaklaşması nedeniyle salâvat kampanyasını başlattı. Kampanyanın nisan ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.
 
Konu ile ilgili bilgi veren Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, Peygamber Efendimizi tanımak ve tanıtmak amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını ifade ederek, "Peygamberimiz (sav) buyurdular ki:
 
"Bir gün bana Cenabı Hakkın dört büyük meleği geldi. Bunlar Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail aleyhisselam idiler. Cebrail Aleyhisselam bana dedi ki: Ya Resulullah Senin ümmetinden bir kimse size günde on defa salâvat ederse yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar, Sıratı kuşlar gibi geçiririm.
 
Mikail aleyhisselam`da dedi ki: Ben o kula senin Kevser havuzundan kana kana içiririm.

İsrafil aleyhisselam dedi ki: Ya Resullullah o kulun affı için başımı secdeye koyarım Allah`u Teala onu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam.
 
Azrail aleyhisselam da: Ey Allah`ın nebisi, sana günde on defa salâvat edenin ruhunu Peygamberler gibi kabzederim, dediler"
 
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz: "Bu ne büyük Lütuf Ya Rabbi, bu ne büyük ihsan Allah`ım buyurdu."
 
Salâvat kampanyasının yanında Yasin-i Şerif, hatim vb. kampanyaların da nisan ayının sonlarına kadar devam edeceğini belirten Kaya, nisan ayı içerisinde bir kutlu doğum programı (açık alanda) düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir