• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Midyatlı esnafların seçim heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat`ta, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı Olağan Genel Kurulu`nda seçim heyecanı yaşandı. Dört adayın yarıştığı seçimi 514 delegeden 188`inin oyunu alan Kenan Akçay kazandı.

 

Adaylar, genel kurulun yapılacağı Midyat Belediyesi Sosyal Tesisleri`ne sabah saatlerinde gelerek delegeleri kapıda karşıladı. Yapılan kongredeki seçimlerde Kenan Akçay, Şehmus Tural, Abdurrahman Ayyıldız ve Abdullah Demirdağ, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı olmak için yarıştı.

 

25 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Abdullah Akçay`ın aday olmadığı kongredeki seçimlerde 4 kişi başkanlık için aday oldu. Çok sayıda üyenin katıldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.

 

Başkanlık divanına imza yetkisi verildikten sonra eski yönetim kurulunun faaliyet ve denetim kurulu raporları okunup oylandı. Bilânço gelir ve gider hesaplarının kabulü maddelerle ilgili yönetim kuruluna yetki verilmesinin ardından geçilen seçimlerde yapılan oylamaya 514 üye katılırken, 14 oy geçersiz sayıldı.

 

Mardin Ticaret Odası yetkilileri gözetiminde yapılan seçimde, 188 oy alan Kenan Akçay başkan oldu. Şehmus Tural 186, Abdurrahman Ayyıldız 100, Abdullah Demirdağ ise 26 oy aldı.

 

Kenan Akçay başkanlığındaki yönetim kurulunda Şehmus Kutlu, Ramazan Okut, Mehmet Ali Akkurt ve Muhammed Doğan yer aldı. Denetim Kurulu da Engin Cersel ve Derviş Yaşar`dan oluştu.

 

Delegelere yönelik bir teşekkür konuşması yapan Başkan Kenan Akçay, seçimde kendisine destek veren ya da vermeyen herkese teşekkür ettiğini belirterek, \"Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üyelerimizin hizmetinde olacağız.\" dedi. (M. Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir