• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Hamas:: Ya abluka kaldırılır ya da işgalciler sığınaklara girer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

el-Mısri, “Filistinli direniş grupları, Gazze halkının, siyonist işgal rejiminin devam eden saldırı ve ablukası altında yavaş yavaş ölüme maruz bırakılmasını asla kabul etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamada el-Mısri, “Coronavirus sürecini fırsata çevirerek işgal politikalarına meşru zemin hazırlamaya çalışan ve aynı şekilde Filistin halkına uyguladığı ablukayı sürekli hale getirmeyi hedefleyen siyonist işgal rejimi, kötü emellerine ulaşamayacak ve sinsi planlarında başarısız olacaktır.” şeklinde konuştu. 

Siyonist işgal rejiminin Filistin halkının taleplerini görmezden geldiğini belirten el-Mısri, Hamas hareketi ve Filistin halkının, ablukanın tamamıyla kaldırılıncaya dek mücadeleye devam edeceğine vurgu yaptı.

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed İmadi, bu ayın başından itibaren Hamas ve siyonist işgal rejimi arasında artan gerginliği sona erdirme konusunda arabuluculuk yapmak için görüşmeler yürütmüştü.

İşgal rejimi, son günlerde ablukayı ağırlaştırmasının yanı sıra Gazze Şeridi'nden sınır bölgelerindeki Yahudi yerleşim birimlerine yanan balonlar gönderildiği gerekçesiyle Hamas hedeflerine yönelik hava saldırılarını da artırdı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir