• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriye'de rejim ve PYD'lilere yönelik seri suikastler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye genelinde suikast saldırıları devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, geçtiğimiz gün düzenlenen saldırılarda, Suriye'nin doğusunda farklı bölgelerde çok sayıda Esed rejimi ve YPG mensubu öldürüldü.

Bunun yanı sıra ülkenin güneyindeki Dera'da da suikastlar devam ediyor. Son olarak rejimle uzlaşan muhalif komutanlardan biri suikasta uğradı.

Deyrizor'un batısında rejim kontrolündeki bölgelerde beş rejim askerinin cesedi bulunurken, 6 YPG mensubu Deyrizor, Rakka ve Halep kırsalında suikastlar sonucu öldürüldü.

Aynı şekilde dün, Halep'in doğu kırsalında patlayıcı ile hedef alınmaları sonucunda bir grup YPG mensubu öldürüldü ve yaralandı.

Yerel kaynaklar, Münbiç'in doğusunda Sarin kavşağı yakınında YPG güçlerine ait askeri aracın altına patlayıcı konulması koyulması üzerine üç YPG mensubunun öldürüldüğünü, diğerlerinin ise yaraladığını bildirdi.

Bununla birlikte Deyrizor halkı, bölgenin batısında rejim kontrolündeki bölgelerde katledilen kimliği belirsiz beş kişinin cesedini buldu.

Hedefte üst düzey isimler var

Esed Rejiminin Beşinci Kolordusundan üst düzey bir lider, dün Dera'nın kuzey kırsalındaki Casim şehrinde el yapımı patlayıcı ile suikast girişimine maruz kaldı.

Yerel kaynaklar, Dera'nın kuzeyindeki "Casim" şehrinde, kimliği belirsiz kişilerin "Uzun" lakaplı "Muhammed Adnan el Cebavi'yi evinin önünde patlayıcı bir cihazla hedef aldığını ve Cebavi'nin ağır yaralandığını bildirdi.

Kaynaklar, "El Cebavi'nin Casim'deki Beşinci Kolordu'na kayıt yapanlardan sorumlu olduğunu ekledi.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir