• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Görme engelli genç 10 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü öncülüğünde Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Hoşgör Fatih Kur’an Kursunda görme engelli öğrenciler için açılan kursta kendisi gibi görme engelli olan 4 arkadaşı ile birlikte Kur'an-ı Kerim'i parmaklarıyla ezberleyerek hafızlık eğitimi alan Mehmet Can Durmuş, hafız olmak için büyük bir gayret gösterdi.

GAP Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi olan Durmuş, okul eğitimi ile birlikte hafızlık eğitimi için de haftanın 6 günü 5 saat “Hafızlık Temel Öğretim Programı” eğitimine katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görme engellilere yönelik özel hazırlanan Braille alfabeli (kabartma yazılı) Kur’an-ı Kerim’i dokunarak gönül gözüyle okuyan ve ezberleyen Durmuş, bu azim ve gayreti ile herkese örnek oldu.

Ailesinin adeta üzerine titrediği Durmuş, okuldaki başarısını hafızlıkla taçlandırmak için örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimini bir arada aldı. Okulda derslerindeki başarısıyla dikkat çeken Durmuş, Braille alfabesiyle öğrendiği Kur’an-ı Kerim’i, başta annesi olmak üzere öğretmenleri ve kurstaki hocalarının desteğiyle 10 ayda ezberleyerek hafızlık hayalini gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve ezberlemek hiçbir “engel” tanımayan Durmuş, 10 ay önce başladığı ve büyük bir azim göstererek tüm zorluğa rağmen hafız olmayı başardı.

Azmiyle hiçbir engelin başarının önüne geçmeyeceğini gösteren Durmuş, hafızlık eğitimini 10 ay gibi çok kısa bir sürede başarıyla tamamladı.

Geçtiğimiz yıl kentte engellilere yönelik düzenlenen umre ödüllü siyer yarışmasını kazanan Durmuş, ailesi ile kutsal topraklara gitme şansına kavuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenecek hafızlık tespit sınavına katılacak olan Durmuş, hafızlık diplomasını gerçekleştirilecek törenle almak istiyor.

Kısa sürede hedefini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu belirten Durmuş, yıllardır hafız olmayı hedeflediğini ve bunu da başardığı için Allah’a şükür ettiğini söyledi.

 

“Hafız olmayı çok istiyordum”

Hafız olmayı çok istediğini belirten Durmuş, “Hafız olursam Kur’an-ı Kerim’in konularına daha çok hâkim olabilirim ve bazı gizli manaları çözebilirdim. Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlemeyi, hafız olmayı çok istiyordum. Öncelikle bunun için Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek gerekiyordu.” dedi.

 “Kur'an-ı Kerim’i öğrenmek ve hafız olmak çok güzel bir duygu”

İlkokul 4’ncü sınıfa giderken Kur'an-ı Kerim'i Braille alfabesiyle öğrendiğini anlatan Durmuş, “Kur'an-ı Kerim'i din kültürü hocam öğretmişti. Din kültürü hocam anneme, ‘Mehmet Can'ı İstanbul'a hafızlığa gönderelim’ dedi. Annem de görme engelli olduğum için kabul etmedi. Daha sonra ise Ortaokul 6’ncı sınıfa geçtiğimde hocamız bir kurs açtı. Bu kursun açılmasına çok sevindim, ‘bu sefer istediğim olur ve en azından hedefime ulaşırım’ dedim. Umre yarışması oldu, yarışmayı kazandım. Kursa gitme amacım tamamen umreye gitmek içindi ve ‘umre yarışması olursa hazırlığa kalırım’ dedim. Umre yarışmasına girdim, kazandım. Hafızlık süreci güzel gitti, bazen ders veremediğim oldu ama Allah'a şükürler olsun hafızlığımı bitirdim ve kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Hafız olmak tüm dünyalar sizin olmuş gibi tarif edilmez bir duygu yani anlatılmaz yaşanır denen bir duygu ve bu duyguyu yaşamak lazım. Bu duygu tarif edemeyeceğim kadar çok güzel bir duygu ve bu yolda bana destek olan anneme, babama ve Ahmet Mansur hocama çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Anne Leyla Durmuş, oğlunun azmi ve isteği sayesinde bu süreçte hiç zorlanmadığını ve hocalarının da desteğiyle hafızlık eğitimini tamamlayarak hafız olduğunu belirtti.

Oğlunun küçük yaştan beri başarılı olduğunu, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeyi ve ezberlemeyi çok istediğini ifade eden Durmuş, oğlunun hafızlık sürecini anlattı.

“Kur'an-ı Kerim’i oğlumla birlikte daha iyi öğrendim”

Eşiyle birlikte oğlunun hafızlık eğitimine destek verdiklerini belirten Durmuş, “Ben Kur’an'ı Kerim’i tecvitle bilen bir anne değilim. Ama oğlumla hepsini azmederek yaptım, öğrendim. Braille alfabesini bile öğrendim ve oğluma yardımcı oldum. Hem okul hem de hafızlık derslerinde kendisine yardımcı oldum. Kur'an-ı Kerim’i oğlumla birlikte daha iyi öğrendim. Pandemi sürecinde oğlum kursa gidemedi, ne yapabiliriz diye çok düşündük. Bu süreçte oğlum uzaktan eğitimle derslerini verdi. Hocası gereken bütün desteği verdi. Bende evde elimden geleni yaptım. Oğlum okuduğu bende ayet ayet takip ettim, hatalarını düzelttim ve Rabbime hamd hamdolsun oğlum hafızlığını bitirdi. Oğlum Rabbimin izniyle artık hafız oldu, Rabbim kabul etsin. Rabbim güç kuvvet verdiği sürece inşallah oğlumun yanındayım.  Oğlum görme engelli olmasına rağmen Rabbimin izniyle bütün zorlukları aşarak ve Rabbim de yardım etti ve hafız oldu.” şeklinde konuştu.

“Oğlumun büyük bir İslam alimi olmasını istiyorum”

Oğlu hafız olduğu için çok mutlu olduklarını belirten baba Bahtiyar Durmuş, “Allah'ın dinini öğrenme konusunda oğlumun içinde hep bir heyecan vardı. O heyecan hep biz de de vardı ve oğlumun başarılı olacağını biliyordum. Aile olarak bütün gereken desteği verdik. Oğlumun hafız olmasında emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum ve Allah kendilerinden razı olsun. Oğlum başta Rabbimin sonra da hocalarının yardımıyla başarıyı elde etti. Oğlumun büyük bir İslam alimi olmasını istiyorum. Oğlum görmediği halde görüyor. Rabbime şükürler olsun. Rabbim başarılarının devamını getirsin. Oğlumu inşallah bir gün ilahiyat profesörü olarak görmek istiyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir