• DOLAR 34.238
  • EURO 37.651
  • ALTIN 2920.642
  • ...
Vanlı Aileden İnsanlık Dersi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 5 gün önce Metin İddiğ adlı esnaf, yanlışlıkla yırtık pantolonunun arka cebine bıraktığı 2 bin 300 Dolar ile bin Euro`sunu kaybetmişti. Ajansımıza konu olan haberden sonra parayı bulan 13 kişilik Aziz Karakuş ailesi büyük bir insanlık dersi vererek parayı sahibine ulaştırdı.

Aileye teşekkür ziyaretinde bulunan İddiğ, aileye bu takdire şayan davranışlarından dolayı teşekkür etti.
 
"O gece sabaha kadar uykumuz gelmedi"
İlke Haber Ajansına konuşan Aziz Karakuş, Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesinde oturduklarını belirterek, yaklaşık olarak 17-18 yıldır Van`a taşındık. Burada inşaat işlerinde çalışıyoruz. Ancak haram şeyleri kendimize yaklaştırmıyoruz bu parayı da çocuklarım görmüşler. O gece sabaha kadar uykumuz gelmedi parayı sahibine nasıl ulaştıracağımızı düşündük sabah parayı bulduğumuz yerde bulunan ayakkabıcı esnafına gittik. Alışverişimizin olduğu mesut adlı bu esnaf da komşusunun yani Metin kardeşimizin böyle bir parayı kaybettiğini ve bunu ajans ve gazetelere verdiğini söyledi. Bunun üzerine Metin kardeşimize ulaşarak parasını teslim ettik" dedi.
 
"Bu parayı kullansaydık yarın öldüğümüzde bunun hesabını nasıl verirdik"
Parayı 15 yaşındaki kızının bulduğunu söyleyen Akkuş, "Hanımım ile kızım diş hastanesine giderken yolda kızımın ayakkabısının zinciri bozulduğu için ayakkabıcı esnafa gitmişler dükkanın yakınında yerde bu parayı bulmuşlar. Bizler de soruşturduk. Müslümanlığımız ve insanlığımızın gereği olarak bizler de bu emaneti sahibine ulaştırdık. Allah muhafaza bizler nasıl bu parayı yiyebiliriz ki, yarın ölüp gideceğiz ve bunun hesabını vereceğiz" şeklinde konuştu.
 
Amber Akkuş Nine ise, o gece sabaha kadar parayı sahibine nasıl ulaştıracaklarını düşündüklerini belirterek, "Allah`a hamdolsun ki bu emaneti sahibine ulaştırdık. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
 
Örnek davranışlarından dolayı aileye bir hediye veren Metin İddiğ, Ajansımız muhabirine de teşekkür etti. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir