• DOLAR 34.27
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2916.662
  • ...
Yüzde 92 Felçli Olmasına Rağmen Tahliye Edilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kamuoyunda Anadilde Savunma ve eşler ile görüşme yasası olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Av. Şaban Dalgın, yasanın çıktığını ve Resmi Gazete`de yayımlanmasına rağmen bu yasanın yasanının uygulaması ile ilgili hala endişelerinin devam ettiğine vurgu yaptı. Av. Dalgın, 14 yıldır cezaevinde bulunan müvekkili Fikret Bayram`ın vücudunun, yüzde 92 felçli olmasına ve başkalarının yardımı ile hayatını devam ettirmesine rağmen şimdiye kadar, müvekkili ile ilgili herhangi bir işlemin yapılmadığını belirtti.

 Daha önce de rapor olarak belirtilen durumun müvekkili tarafından her ne kadar rapora gidilmiş olsa bile şimdiye kadar bu raporun sonucunun da ortaya çıkmadığının altını çizen Avukat Dalgın, "Müvekkilim yalnız başına hayatını idame ettirecek durumda değildir. Başkalarının yardımıyla ihtiyaçlarını karşılamaktadır Müvekkilimiz ve ona benzer birçok tutuklu ve hükümlü ile ilgili henüz uygulamada herhangi bir sonuç görmüş değiliz. Bununla ilgili olarak, yönetmeliğin çıkması ve hayatını yalnız başına idame ettiremeyen şeklinde 3 madde de belirtilen, `Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkûmun cezasının infazı üçüncü fıkrada belirlenen usule göre iyileşinceye kadar geri bırakılabilir` kısmı hangi tür raporla çıkacağına dair bir açıklık yapılmamıştır" dedi.

 Bu nedenle müvekkilinin hala içeride olduğunu ifade eden Dalgın, daha sonra "Bu düzenleme ile ilgili olarak yönetmeliğin bir an önce çıkması ve hayatını yalnız idame ettiremeyen şahıslara yönelik bir an önce uygulamaya geçilmesini talep ediyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir