• DOLAR 34.266
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2910.202
  • ...
Hakkımız olan parayı alamıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi kampusunda çevre düzenlemesi, ısı yalıtım ve yol yapımı gibi işlerde çalışan işçiler, aylardır para alamadıklarını belirterek üniversite yönetiminden yardım istediler.


Üniversite kampusunda açıklama yapan işçiler, aylardır maddi sıkıntılarla boğuştuklarını bildirdiler. Firma yetkililerinin de telefonlara cevap vermediklerini aktaran işçiler, üniversite yönetimine de sert eleştirilerde bulundular.


\"Firma yetkilileri telefonlara çıkmıyor\"
Isı yalıtım ve çevre düzenleme çalışması yaptıklarını belirten Orhan Kaya, \"Yaz aylarından buyana sürekli çalışıp, işleri zamanında teslim etmeye gayret gösterdik. Sürekli yetkili firma `ödemede sorun olmayacak` telkinin de bulunuyordu. Ama sezon bitince ortadan kayboldular. Şimdi arıyoruz, telefona dahi cevap vermiyorlar\" dedi.


Yol ve otopark gibi bir takım işler yaptıklarını belirten Kasım Çiftçi ve Sıddık İnak ise yaklaşık 60 bin TL alacaklarının olduklarını ve bu nedenle çalıştırdıkları işçilere ödeme yapamadıklarını belirterek, hem kendilerinin hem de işçilerin mağdur edildiğini belirtti.


Firma `ödenek almadık` derken üniversite `ödedik` diyor
Muhatap bulamadıklarını belirten Selahattin Köncü, \"Yetkili firma `ödenek almadık` diyor, üniversite yönetimi ise ödeme yaptıklarını beyan ediyor. Nereye gitsek soruna çözüm bulamıyoruz. Üniversite nasıl olur da bu tür firmalara iş verir. Bir firmaya iş verilirken ince eleyip sık dokuması lazım. Biz işi bıraktığımızda üniversite görevlileri sürekli `çalışın ödemede sorun olmayacak` diyorlardı, şimdi ise kimse bize sahip çıkmıyor\" dedi.


\"Üniversite yönetiminin duyarlı olmasını bekliyoruz\"
Ali Selimoğlu ise üniversite yönetimin iş yapan firmaları sıkı takip etmesini isteyerek şöyle konuştu;

\"Üniversite yönetiminin duyarlı olmasını bekliyoruz. En azından iş verdikleri müteahhitleri denetlesinler. Bizler ilimize katkı sağlayıp kendi ailemizin geçimini sağlamak için emek harcadık, karşılığı bu mu olmalıydı? Memleketimizde çalışmakla hata mı ettik.\"


\"Okul masraflarını karşılamak için 3 ay çalıştım\"
Üniversite öğrencisi olduğunu belirten Yusuf Çiftçi, yaz tatilini çalışmakla geçirdiğini ancak karşılığını hala alamadığını belirterek, \"Okul masraflarını karşılamak için 3 ay çalıştım. Yazın kavurucu sıcağında emek verdim ancak karşılığını alamadım\" diyerek sitem etti.


\"Sosyal Güvenlik Kurumu neden bu firmaları denetlemiyor \"
Heybetullah Mısır ise iş makinesiyle 6.5 ay çalıştığını ve karşılığını alamayan diğer bir isim. Firmaların denetlenmediğini belirten Heybetullah Mısır, \"Sosyal Güvenlik Kurumu neden bu firmaları denetlemiyor. İşçilerin sigorta ve maaşlarının düzenli ödenip ödenmediğini SGK denetlemelidir. Şuan onlarca aile mağdur, kim bu sorunu çözecek?\" sorusunu yöneltti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir