• DOLAR 34.277
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2893.463
  • ...
Şirket araçlarının yüzde 17`si mesai dışında kullanılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kullanıcılarına araç ve sürücü bilgilerine ilişkin yüze yakın rapor seçeneği sunan Filo Türk, sistemine kayıtlı araçlar üzerinde yaptığı mesai saati araç kullanım profili araştırması ile araç kullanımlarının yüzde 17`sinin mesai saati dışında gerçekleştiğini tespit etti.

Gece saatlerinde araç kullanımı görev kapsamında olan kullanımların analiz dışı bırakıldığı araştırmaya göre günde ortalama 300 km seyahat edilen bir araçta yaklaşık 50 km mesai dışı kullanılıyor, bu araç başına ayda yaklaşık 350 TL boşa akaryakıt kullanımı anlamına geliyor.


Sistem sayesinde, aracın konum, hız, rölanti, mesai başlangıç ve bitiş saatleri ve sürücünün araç kullanım profili gibi birçok bilgiye anında ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Filo Türk Genel Müdürü Adil Masaracıoğlu, \"Sahada olup biten hakkında bilgi sahibi olmak isteyen şirket sahipleri ve yetkilileri sistemler sayesinde, vakit kaybetmeden en kısa sürede filosundaki araçlar hakkındaki en doğru bilgiye anında ulaşabiliyor. Saniyelik verilerle güncellenen veriler üzerinden hazırlanan raporlar sayesinde, şirketlerin yakıt, bakım onarım gibi maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf elde ediliyor.\" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir