• DOLAR 34.271
  • EURO 37.629
  • ALTIN 2884.771
  • ...
Diyanet Akademisi Kanun Taslağı Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Antalya`nın Manavgat İlçesi`ndeki bir otelde düzenlenen ``Dini Yüksek İhtisas, Eğitim Merkezleri İdareci ve Görevleri Semineri``ne katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü`ne bağlı eğitim merkezlerinin Diyanet Akademisi`ne dönüştürülmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"Diyanet Akademisi kanun taslağı hazır"

Görmez, ``Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün bünyesinde 3 yıllık hizmet içi kurs veren merkez, kendi içinde akademik özelliğe sahip bir kurumsal statüye kavuşması gerekiyor. Diyanet Akademisi kanun taslağı hazır hale geldi. 3 yıllık hizmet içi kurs olmaz. Bunun adı kurs. Mevcut statü ile icra ettiği fonksiyon arasında paralellik yok. Dolayısıyla bir yapısal değişiklik gerekiyor`` dedi.

Geçtiğimiz hafta başbakan yardımcısı ile madde madde müzakere ettikleri Diyanet Akademisi`nin kanun taslağını hazır hale getirdiklerini dile getiren Görmez, taslağa göre Ankara merkezde bir akademi oluşturulacağını kaydetti.

Akademiye bağlı genel kurul ve akademik kurul bulunacağını ifade eden Görmez, ``Akademik kurulda görev yapan arkadaşlarımızın her birisinin statüsü üniversitede hocalık yapan bir arkadaşın statüsü kadar olacak. Buna bağlı İstanbul, Konya, Kayseri, Erzurum gibi illerimiz de ihtisas merkezimiz olacak`` diye konuştu.

"Bu sene sonunda 150 binlere ulaşabiliriz``

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın her geçen gün büyümesi dolayısıyla eğitim hizmetlerinin arttığına dikkati çeken Görmez, ``Ben başkan yardımcısı olarak göreve başladığımda diyanet çalışanları olarak 63 bin kişiydik, şu anda ise 128 bin kişi olduk. Bu sene sonunda 150 binlere ulaşabiliriz`` dedi.

19 eğitim merkezinden 132 eğitim görevlisi ve idarecinin katıldığı seminer, 8 Şubat`ta sona erecek.

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir