• DOLAR 34.256
  • EURO 37.649
  • ALTIN 2872.094
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE BAŞÖRTÜ YASAĞI MI VAR?
Başörtüsüne özgürlük için eylemler yapılıp imza kampanyaları başlatılırken, imza toplandığını gören bazı vatandaşların, "Müslüman bir ülkede başörtüsü yasak mıdır? Diyerek şaşkınlıklarını dile getirmesi yaşanan bilgi kirliliğini de gözler önüne serdi.

Rahmet Eli yardım çalışmalarına devam ediyor
Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Şubat ayı yardım çalışmaları çerçevesinde; 230 aileye yardım paketi ulaştırdı.

Bakanlıktan `imar planı fırsatçıları` uyarısı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Van imar planları hakkında halkı fırsatçılara karşı uyarılarak, "Son günlerde elinde plan olduğunu söyleyerek halkımızdan para sızdırmaya çalışan bazı fırsatçıların Van`da faaliyette olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz" denildi.


BÖLGE: TAŞERON İŞÇİLERİNİN ÇIKARILMASINA TEPKİ
Türkiye Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şubesi üyeleri, taşeron işçi olarak çalışanların işlerine son verilmesine tepki gösterdi.

İstanbul Hastanesi ile VESOB arasında protokol
50 Van`da Özel İstanbul Hastanesi ile Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) arasında bir sağlık protokolü imzalandı.


GAZETE VAN: ABALI KAYAK MERKEZİ KAYAK SEVERLERİN AKIN`INA UĞRADI
Van`ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı köyünde bulunan Abalı Kayak Merkezi, hafta sonları kayak severlerin akınına uğruyor. Pazar günü tatilini, eşi ve çocuklarıyla birlikte kayak merkezinde geçiren Van Valisi Münir Karaloğlu, bol bol kayak yaparak vatandaşlarla birlikte güzel havanın tadını çıkardı.

Hac ön kayıtları başladı
Van`da, 2013 yılında Hacca gitmek için kuraya girmek isteyen vatandaşların ön kayıt müracaatlarının başladığı belirtildi.


PRESTİJ: SADECE TABELADA
Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, şehir içindeki ahırların şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirterek; "Van tabelada büyükşehir olabilir ancak hala koca bir köy görüntüsündedir. Şehir içinde bu kadar ahırın varlığı söz konusu ise buraya nasıl büyükşehir diyeceğiz?" ifadelerini kullandı.

En çok Van`da kuruldu
TOBB 2012 yılı birikimli şirket verilerini açıkladı. 2012 yılında Erzurum`da 143, KUDAKA sorumluluk sahasında 199, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 317, Doğu Anadolu Bölgesinde ise bin 222 yeni şirket faaliyete geçti.


VAN HAVADİS: İŞADAMI YAKUT AFRİKA`DA
VASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halit Yakut, Afrika`ya yardım elini uzattı.

Van`da içme suyu çalışması
Aras, beraberindeki partililerle hükümetin deprem sonrası Van`da başlattığı içme suyu projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.


VAN SESİ: BANKALARIN ALTIN SATIŞINA TEPKİ
Türkiye genelinde olduğu gibi Van`da da bankaların altın satışına başlaması Vanlı kuyumcuların tepkisine neden oldu.

Van TÜFE`de artış gösterdi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı Ocak ayına ait Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) rakamlarını açıkladı.


VAN HABER: VALİ KONUŞTU "PKK, AVUSTRALYA`YA GİTMEK İÇİN SAVAŞMADI
Radikal gazetesi yazarı Ezgi Başaran, Barış sürecine ivme kazandıracak tarihi bir röportaja imza attı. Ezgi başaran`a konuşan siyaset bilimci ve sosyolog prof. Dr. Vali, öcalan`ın PKK üzerindeki etki gücüne bağlı." dedi.

Robot ve bilgisayarı ilk kez Kürtler icad etti
Kürtler arasında "bedi-uz- zaman" unvanı alanlar arasından biri de Ebül- iz İsmail bin el Razaz el Ceberi el Kurdi" (1136-1206)`dır.


ŞEHRİVAN: ARAPOĞLU KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YORUMLADI Van`ın Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, ilçe merkezinde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi`nde gelinen son nokta hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.


HABER VAN: VAN`DA TOKİ SORUNUNA PANKARTLI SİTEM !
Van`da bir taraftan depremden sonra yapılan TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntılar devam ederken bir taraftan da yapımı depremden önce tamamlanan diğer konutlarda sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor.


MEDYA VAN: VALİ KARALOĞLU`NA BİR ÖDÜL DAHA
Van Valisi Münir Karaloğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen yönetim kategorisinde `Sulak Alan Üstün Başarı Ödülü`ne layık görüldü.


MERKÜR HABER: ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI ARAPOĞLU KENTSEL DÖNÜŞÜME AÇIKLIK GETİRDİ
Van`ın Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, ilçe merkezinde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi`nde gelinen son nokta hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir