• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Abu Dabi ihanetini güçlendirme peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL – İşgal rejiminin el-Yevm gazetesinin haberine göre, forumda çoğu çifte vatandaşlığa sahip Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve diğer Körfez ülkelerinde ticaret ve iş deneyimi kazanmış olan ve normalleşme sürecinin ilk safhasında Abu Dabi ile iletişimi kolaylaştırmaya çalışan işgal rejiminden işadamları yer alıyor.

Haberde, forumun yönetim kurulu üyesi Sani el-Şiravi adlı BAE'li bir işadamının, BAE ve siyonist rejimi şirketleri normalleşme ve mali ilişkileri desteklemek için birbirine yakınlaştırmayı amaçladıklarına dair ifadelerine yer verildi.

Şiravi, "israil ekonomisini güçlü görüyoruz. Şahsen, israil'i ziyaret etmek, şirket ve sanayi yönetimi deneyimini öğrenmek istiyorum." dedi.

Dubai ve Abu Dabi'de çalışan işgal rejimli-Amerikalı mali danışman ve yatırımcı Dorian Barak ise, forumun amacının BAE'de ve diğer körfez ülkelerinde çalışan işgal rejimli işadamları için bir çatı oluşturmak veya onları işgal rejimi ile iş yapmak isteyen körfezli işadamları ile bağlantıya geçirmek olduğunu söyledi.

Barak "Asya pazarlarına yönelik faaliyetler geliştirmek de dahil israilliler'in BAE ile işbirliğinden elde etmesi gereken çok şey var." dedi.

İŞGAL REJİMİ-BAE NORMALLEŞME ANLAŞMASI

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta işgalci israil ile BAE'nin ilişkilerini tamamen normalleştirmek için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

ABD, işgal rejimi ve BAE adına yapılan ortak açıklamada, işgal rejimli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı kaydedilmişti.

Anlaşmanın duyurulmasının ardından işgalcilerin istihbarat servisi MOSSAD’ın Başkanı Yossi Cohen de geçen hafta ilk kez resmi bir şekilde Abu Dabi'ye giderek, BAE Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun Bin Zayid Al Nahyan ile bir araya gelmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir