• DOLAR 34.21
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2877.485
  • ...
Kadifekale kayıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Kadifekale`den kaymaya başlayan toprak hemen aşağıda bulunan Altay Mahallesine kadar dayanırken, iki ay önce yapılan istinat duvarı çöktü-çökecek. Belediyenin tel örgülerle çevreleyip heyelan bölgesi ilan ettiği yerden, çoluk çocuk mahalle sakinleri mecburi olarak geçmek zorunda kalıyor.


Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, \"Belediye bir işi bilinçli yapmazsa olacağı budur, buraya harcanan paralara yazık. Bu paraları bizden alıyorlar, harcanan paralara yazık, kaç seferdir duvar örüyorlar. En son 170 bin liralık ihaleyle bu duvar yapıldı, bu paraya şimdi ne oldu? Çöpe mi gitti? Bu toprağı yukardan getirdiler, buraya döktüler, sonrada burası kaymaya başladı. Gelip duvar örüyorlar, bakın buradan su akıyor, sebep bu suda olabilir. Suyun kaynağını bulsunlar, eğer bu su durdurulamazsa sorun çözülmez. Yani şunu söylemek gerekir, belediye önce sorunu bulsun. Burası neredeyse çökecek, bu duvar iki ay önce yapıldı, neredeyse yıkılacak. Tonlarca toprak çökerse bunun sorumlusu her halde Konak ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi olacak. Aşağıda bir sürü ev var, hepsi risk altında. Öte yandan insanlar buradan geçiyor, birileri geçerken üzerlerine çökebilir.\"


Belediye okula sahip çıkmazsa biz ne yapalım
Öte yandan heyelan bölgesinde bulunan Topaltı İlk Öğretim Okulu riskten dolayı boşaltıldı. Aradan kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, okula dadanan fırsatçılar kapı ve pencereleri çaldılar. Tepeden tırnağa hiçbir şeyin kalmadığı Okul adeta harabeye dönmüş vaziyette. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar son olarak, \"Belediye sorunu bulsun ve işi sağlam yapsın ve okuluna sahip çıksın, okulda hiçbir şey kalmadı, kapı, pencere ne varsa götürdüler. Belediye okula sahip çıkmazsa biz ne yapalım?\" dedi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir