• DOLAR 34.219
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2875.667
  • ...
İçme suyu çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İçme suyu yatırımları hakkında bilgi veren Abdullah Aras, İller Bankasının yürüttüğü Şehir içi içme suyu şebekesi çalışmalarında Van Belediyesinden tek kuruş talep edilmediğini söyledi.


\"Ağustos 2012`de başlayan proje maliyeti 115 milyon TL`dir\"
Van`ın 50 yıllık su sorununu çözecek içme suyu projesinin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Aras, \"Van`ın 50 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıran 47 km`lik Van-Gürpınar- Şamran 2. İshale Hattı projesinin yapımı D.S.İ tarafından Ağustos 2012`de başlatılmış olup maliyeti 115 milyon liradır\" dedi.


Çalışmaların sürdüğünü belirten Aras şunları söyledi, \"Çalışmalar devam etmektedir. Suyu taşıyacak boruların içerisine bir insan rahatlıkla girebilmektedir. İç çapı 2 metre çelik borudan oluşan bu yatırım İnşallah bu yıl tamamlanacaktır.\"


Van belediyesinden tek kuruş talep edilmemiş
Deprem sonrası Van`ın şehir içi içme suyu şebekesini yenileyen bir diğer çalışmanın da İller Bankasının yürüttüğü Şehir içi içme suyu şebekesi olduğunu hatırlatan Aras, \"Yenileme çalışmaları 2012 yılında başladı ve 15 milyon lira maliyetle tamamlanarak Van halkının hizmetine sunuldu. Belediyeden tek kuruş talep edilmemiştir. Van`ın şehir içi hatlarının daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir hale dönüştüren bu projenin mahiyetinde 40 km şehir içi içme suyu şebeke hattı yenilenmiş, 5 km terfi hattı yapılmış ve bir de terfi binası inşa edilmiştir\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir