• DOLAR 32.697
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2492.548
  • ...
İnsanlık krizinin yaşandığı Gazze’de Covid-19 salgını yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, virüse yakalanan ve solunum cihazına bağlı olan 61 yaşındaki Gazzeli vatandaşın Endonezya Hastanesi'nden Avrupa Gazze Hastanesi'ne sevk edilirken hayatını kaybettiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nde biri yoğun bakımda ve solunum cihazına bağlı olmak üzere iki vakanın daha kaydedildiğini açıkladı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin Et-Tuffah mahallesinden yirmi yaşlarında bir kız çocuğun da salgına yakalandığını belirtti.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yer alan El-Meğazi Mülteci Kampı’nda 6 vakanın daha tespit edildiği duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı, salgını kontrol edebilme adına vatandaşlara, gerekli tedbirleri almaları ve prosedürlere uymaları hususunda yaptığı çağrısını yineledi.

Diğer yandan, Gazze’deki Hükümet Basın ve Enformasyon Merkezi tarafından 24 Ağustos Pazartesi yapılan açıklamada, tüm Gazze Şeridi kentlerinde 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyuruldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir