• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Van Rahmeteli Yardım Çalışmalarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Rahmeteli Gıda Bankası Şubat ayı yardım çalışmaları kapsamında 60 kişiden oluşan 30 ekiple Van`ın 13 mahallesinde bulunana 230 fakir aileye yardım paketi ulaştırdı.
 
Konuyla ilgili olarak basına bilgi veren Rahmeteli Gıda Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Tay, bir Şubat`tan itibaren 10 kişilik ekiple paketleme işlerine başladıklarını belirterek, "Paketlerimizi Pazar gününe yetiştirdik. Bu gün ise 30 ekibimizle ile bu yardımlarımızı fakir ailelerimize ulaştırdık. Burada 30 ekipte yaklaşık olarak 60 gönüllümüz 30 araçla 230 ailemize yardım paketlerini birinci elden ulaştırdı."dedi.
 
"Yardımlarımızı birinci elden ulaştırılıyoruz"
Daha önce fakir ailelerin yardımlarını dernek binalarında aldığını hatırlatan Tay şunları söyledi:"Hatırlarsanız 3 ay öncesinden yardımları fakir ailelerimizin ayağına götüreceğimizi söylemiştik. 3 aydır bu uygulamayı başlattık. Yani yardımları birebir kapılarına giderek yardımlarını ulaştırıyoruz. Bundan ailelerimiz çok memnun oluyor. Çünkü öyle fakir ailelerimiz var ki hakikatten ceplerinde çarşıya ya da derneğe gelecek paraları yok. Onun için hem bizlerin fakirlerimizi yakından tanıma hem de bu tür mağduriyetleri ortadan kaldırma adına böyle bir uygulamayı başlatmıştık."
 
"Esnafımızın yardım çalışmalarımıza katılmalarını istiyoruz"
Yardım çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Tay, "Burada emeği geçen tüm esnaf ağabeylerimizden Allah Razı olsun. Gerçektende bizim kendilerinden beklentilerimiz birebir kendilerinin de gelip katılmaları ve ne tür fakirlere yardımcı olduklarını kendileri de görseler inşallah kalpleri daha da tatmin olur." diye konuştu.
Ayrıca merkezde önceki gün yağan kar ve buzlanma nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan ekipler Konteynır Kentlerdeki fakirleri de unutmadı.
(Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir