• DOLAR 34.095
  • EURO 38.077
  • ALTIN 2834.344
  • ...
Van'da, selden zarar gören mahallelerde hasar tespit çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van ve çevresinde dün gece saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle İpekyolu ilçesine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Buzhane ve Yalı mahallelerinde sele yol açtı.

Selden dolayı ekili tarım arazilerinin zarar gördüğü mahallelerde birçok kümes hayvanı ve onlarca kovan arı da telef oldu.

Mahalle sakinlerinin yetkililere durumu haber vermesi üzerine bölgeye belediye, kaymakamlık, İtfaiye ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekipler, iş makineleriyle zarar gören bölgelerde çalışma yaparken, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışması yaptı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sinan Aslan, sel bölgesinde yaptığı incelemelerde, "Belediyemiz, çevre koruma ekiplerimiz, VASKİ ve DSİ elinden gelen çalışmaları yapıyor. En kısa sürede bu sıkıntılı durumun üstesinden geleceğiz." dedi.

Selin ardından zarar gören bölgelerde inceleme yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yaşanan sıkıntılı durumun en kısa sürede giderilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Aslan, "Dünkü olumsuz hava koşulları neticesinde Yalı ve Buzhane Mahallesi'nde ciddi sıkıntı yaşayan bölgelerimiz oldu. Biz de vatandaşlarımızı ziyaret edelim, yaşanan olumsuzluğu yerinde görelim, hasar tespitinde bulunalım diye mahallelerimizi ziyaret ettik. Belediyemiz, çevre koruma ekiplerimiz, VASKİ ve DSİ elinden gelen çalışmaları yapıyor. En kısa sürede bu sıkıntılı durumun üstesinden geleceğiz. Tarım ve Çevre Müdürlüklerimiz de hasar tespiti yapıyor. Allah yardımcımız olsun, yağıştan dolayı zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en kısa sürede gidereceğiz." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir