• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: KÖYLÜLERDEN \"KUM OCAKLARI KAPATILSIN\" EYLEMİ
Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı Ulut Ürk köyündeki kum ocaklarının kapatılması için köylüler eylem yaptı. Köylüler, birçok çocuğun ölümüne neden olan kum ocaklarının kapatılmasını istedi.


DİYARINSESİ: KAVŞAKLAR SU ALTINDA
Diyarbakır`da 2 gündür aralıksız yağan şiddetli yağmurun ardından oluşan sel suları cadde ve sokakları su altında bırakırken, bir çok kavşağın altında gölet gibi su birikti.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: BARIŞIN GELMESİNİ İSTİYORUZ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yapımı tamamlanan Ergani Devlet Hastanesi`nin açılışında yaptığı konuşmada, hükümetlerinin Doğu ve Güneydoğu`ya 37 katrilyonluk yatırım yaptığını belirterek, \"Bizim en çok istediğimiz, terörün sonlanması ve barışın gelmesidir\" dedi.


HABER DİYARBAKIR: İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE POLİS KİMLİĞİ!
Adana polisinin Yüreğir İlçesi Güzelevler Mahallesindeki Prof. Dr. Salih Öven Çolakoğlu İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere dağıttığı `Polis Kimliği` ailelerin tepkisine sebep oldu. Polisin yaptığı uygulamanın çocuklarını küçük yaştan itibaren `muhbir kişilikli` olarak yetiştirilmeye dönük yapıldığını savunan aileler, bunun yanlış bir çalışma olduğunu ve kendilerinden izin alınmadan yapılmasını doğru bulmadıklarını söylediler.


DİYARBAKIRSÖZ: ŞEHİR NEFES ALACAK
Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen ,devam eden çevre yolu, 12 köprülü kavşak, bitümlü sıcak karışım ve beton asfalt çalışmalarını kapsayan 3 projenin tamamlanmasıyla Diyarbakır`ın çehresinin değişeceğini söyledi.


YENİ YURT GAZETESİ : ÖLÜMÜ BEKLEYEN ÇOCUĞUN YARDIM PARASINA HACİZ!..
Adana da 7 yaşında ilik kanseri olan ve doktorların tedavisi mümkün değil ölür dediği yatalak kız çocuğu için ailenin aldığı evde bakım maaşı, annenin borcu nedeniyle haczedildi, anne Döne Omitağ, hayatım çileyle geçti, kızım gözümün önünde ölüyor ben her gün ölüyorum. Kızım yerde yatmasın diye oturma grubu aldım borcunu ödeyemediğim için haciz gelince devletin verdiği evde bakım ücretine el konuldu dedi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: TAKSİLER İMAJ ZEDELİYOR!
Diyarbakır`da tüm uyarı ve cezalara rağmen, taksi şoförlerinin taksimetre açmamakta ısrar etmesi kentin imajını zedeliyor. Özellikle havaalanı önünde bulunan taksi durağı ile birçok taksi durağında \"sabit fiyat\" uygulaması yapılması tepkilere neden oluyor. Halk, 5 TL`ye gidebilecekleri mesafe için 15 TL ödediklerini belirtiyor. Bazı forum ve şikayet sitelerinde de konuyla ilgili onlarca tepki bulunuyor.


GAZETE DİYARBAKIR: ANKARA`DAKİ EYLEMİ DHKP-C ÜSTLENDİ
Ankara`da ABD Büyükelçiliği`ne yönelik düzenlenen eylemi DHKP-C örgütü üstlendi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir