• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
İran TV ekran üretimi yapmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

IRNA’nın haberine göre; İran dünyada iki üç üretici tarafından üretilen televizyon ekranı üreticisi ülkelerden biri konumuna geldi. Tv ekranlarının High Tech teknolojisi yardımıyla yapılmasından dolayı çok ekonomik olmadığı belirtilmekte fakat ambargolar döneminde İranlı uzmanlar ekranları yapmayı başardılar.

İran Sanayi Bakanlığının eski kefili Hüseyin Muderris Hiyabani daha önce yaptığı açıklamada İran’da televizyon ekranının üretileceğini bildirmişti. Hiyabani, İran’da bir beyaz eşya üretim fabrikasında yıllık 700 bin kapasite ile ekranların üretileceğini belirtti.

İran Beyaz Eşya üreticileri Derneği Sözcüsü Hamidrıza Geznevi, yaptığı açıklamada, üretilecek ekranların kalite olarak yabancılardan farkı olmadığını ve İran’ın Ortadoğu bölgesinde ikindi tv ekran üreticisi olduğunu söyledi.

İran Sanayi Bakanlığı rakamlarına göre bu sene ilk 3 ayda İran’da 210 bin 200 TV üretildi ve bu bir önceki yıl üretimine göre yüzde 49.9 artış göstermekte. İran piyasasında yaklaşık çeşitli modellerde 160 Tv modeli bulunmakta.

Bu haberler de ilginizi çekebilir