• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gülücük-19 Kafilesi Gazze Şeridi`ne Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa`dan gelen "Kilometrelerce Gülücük-19" insani yardım kafilesinin dün akşam (2 Şubat Cumartesi) geç saatlerde Rafah Sınır Kapısı`ndan geçerek Gazze Şeridi`ne girdiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, "Kilometrelerce Gülücük-19" yardım kafilesiyle birlikte gelen yüz yirmi dayanışmacı dün akşam geç saatlerde Mısır ile Gazze Şeridi`ni birbirine bağlayan Rafah Sınır Kapısı`ndan geçerek Gazze`ye ulaştı. İnsani yardım kafilesiyle birlikte gelen yaklaşık otuz dayanışmacının da bugün Gazze Şeridi`ne gireceği belirtildi.

Abluka altında yaşayan Gazze halkına insani yardım getiren kafilenin Gazze Şeridi`nde 7 Şubat Perşembe gününe kadar kalacağı, getirdiği yardımları dağıtacağı, kafileyle birlikte gelen dayanışmacıların bir dizi görüşme yapacağı ve çeşitli açılışlara katılacağı ifade edildi.

"Kilometrelerce Gülücük" insani yardım kafilesi, Gazze Şeridi`ne yardım kafilelerinin gelmeye başladığı 2008 yılından bu yana ablukayı kırmak için Gazze`ye en çok gelen kafilelerin başında yer alıyor.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir