• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Af Örgütü: el-Hudari ve oğlu Suudi zindanında hak ihlallerine maruz kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Af Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, Dr. el-Hudari ve oğlu Hani el-Hudari'nin herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin dış dünya ile ilişkilerinin kesildiğini, tek kişilik hücrelerde gözaltında tutulduklarını ve ciddi ihlallere maruz kaldıklarını açıkladı.

Gözaltına alınmadan önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle ameliyat geçiren Dr. el-Hudari’nin sağlığı ile ilgili endişe duyduklarını belirten Uluslararası Af Örgütü, Dr. el-Hudari’nin özellikle korona salgını nedeniyle ciddi risk altında olduğunu ve bir an önce kanser tedavisi görmesi gerektiğini belirtti.

Yaptığı açıklamada Uluslararası Af Örgütü, Suudi rejimi kralını, Dr. el-Hudari ile oğlunu derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmaya çağırdı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın yıllardan beri Suudi Arabistan'da temsilciliğini yapan Dr. Muhammed El-Hudari ile oğlu Hani 4 Nisan 2019 tarihinde bu ülkede hapse atılmıştı.  Dr. Muhammed El-Hudari ailesiyle birlikte 25 yıldan beri Suudi Arabistan'da ikamet ediyor.

Merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, 6 Eylül 2019 tarihli raporunda, Suudi Arabistan'da 60 Filistinlinin zorla kaybettirildiğini kaydetmişti.

Tutuklular arasında öğrenci, akademisyen, iş adamı ve hac ibadetini yerine getirmek için ülkeye gelen Filistinli vatandaşların bulunduğuna dikkat çekilen raporda, bu kişilerin, herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin dış dünya ile ilişkilerinin kesildiği, yakınlarıyla ya da avukatlarıyla iletişim kurmalarına izin verilmediği ve mallarına el konulduğu kaydedilmişti.

Ayrıca Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, özellikle Filistinli yönetici ve akademisyenleri hedef alan tutuklama kampanyasının, Suudi Arabistan'ın uzun süreden beri sürdüregeldiği insan hakları ihlallerinin bir parçası olduğuna vurgu yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir